PlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile görselliğe odaklanacak - Haberler - indir.com

PlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile görselliğe odaklanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-16 21:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Japon firma Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, hızı ve kullanıcı arayüzü ile birlikte PlayStation 4'ü geçecek gibi duruyor. Zira Japon şirket bu oyun konsolu için çok güçlü bir SSD kullandığını açıklamıştı.

PlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile görselliğe odaklanacak

PlayStation adına hazırlanmış olan ve kullanıcı deneyimi odaklı olan tasarımlar konusunda önemli bir isim olarak bilinen Matt MacLaurin, LinkedIn profili üzerinden bazı sorulara cevaplar verdi. MacLaurin, verdiği cevaplarla yüzleri güldürdü.

PlayStation 5'in oyun hızını zirveye taşıyacak aksesuarPlayStation 5'in oyun hızını zirveye taşıyacak aksesuar

Sorulara PlayStation Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Başkan Yardımcısı unvanı ile yanıt veren yönetici, PlayStation 5 için hazırlanan arayüzün yepyeni bir görünüme sahip olduğunu belirtti. Bu bağlamda oyuncuları yeni konseptler ile donatılmış bir kullanıcı arayüzü bekliyor.

Bünyesinde geriye dönük uyumluluk bulunduran PlayStation 5, ilk olarak 4000 adet PlayStation 4 oyununu çalıştırabilecek. İşlevselliğe de odaklandığını ifade eden Matt MacLaurin, hız ve kullanıcı deneyimi için şu açıklamalarda bulundu:

Hâlihazırda hayata geçirdiğimiz yenilikleri göstermek için heyecanlıyız. PlayStation 5’in kullanıcı arayüzü kullanışlı ve pratik bir yapıya sahip. Ayrıca görsel iletişime dayalı olan yeni bir dil ve eksiği bulunmayan yeni bir arayüz mimarisi üzerinde çalışıyoruz. Daha da önemlisi bu yeni arayüz, bütün servisleri ile, kullanıcıya milisaniyeler içerisinde kusursuz bir kullanıcı deneyimi sağlamak adına hizmet verecek.

Sony, PlayStation 4'ün 1 GB'lık bir dosyanın ön yükleme işlemi için 20 saniye gibi bir süre harcadığını belirtmişti. PlayStation 5 ise bu konuda 2 GB'lık bir dosya için yalnızca 0,27 saniye harcayacak.

Bunun haricinde 11 Haziran 2020 tarihinde organize edilen PlayStation 5 etkinliğinde iki adet model görmüştük. Bu iki modelin bir tanesinde disk sürücüsü yer alıyordu. Diğerinde ise böyle bir sürücü bulunmuyordu.


PlayStation CEO’su PS5'in farklı renk seçeneklerine sahip olacağını açıkladıPlayStation CEO’su PS5'in farklı renk seçeneklerine sahip olacağını açıkladı

PAYLAŞ