PlayStation 5 kullancı arayüzü tanıtıldı - Haberler - indir.com

PlayStation 5 kullancı arayüzü tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-16 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzun bir bekleyişin ardından PlayStation 5 kullanıcı arayüzü yayınlanan video ile beraber resmi olarak tanıtıldı. PS5 için geri sayım devam ederken, Sony tarafından bugün yapılmış olan duyuruyla beraber bir süredir sızıntılara konu olan PlayStatiom 5'in kullanıcı arayüzü tanıtıldı.  PlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile birlikte ne gibi yenilikler oyunculara sunulacak? PS5’in yeni kullanıcı arayüzüne yakından bakmak için yazımıza devam edebilirsiniz. 

Sony kısa bir süre önce yayınlamış olduğu video ile beraber PlayStation 5'in arayüzü ile ilgili ilk detayları kullanıcılarla paylaşmıştı. Yaklaşık olarak 12 dakika uzunluğundaki ilk bakış videosuyla beraber gün yüzüne çıkan PlayStation 5 kullanıcı arayüzü, minimalist ve şık görüntüsüyle ön plana çıkmayı başarıyor. Son derece işlevsek ve kullanışlı yapısının yanı sıra yeni özelliklere de ev sahipliği yapan bu kullanıcı arayüzü, aynı zamanda Kontrol Merkezi olarak adlandırılan bir menüyle beraber geliyor.

PlayStation 5 fiyatı beklenenden çok daha fazla olacakPlayStation 5 fiyatı beklenenden çok daha fazla olacak

Sony tarafından konu hakkında yapılan açıklamalara göre bu Kontrol Merkezi sayesinde kullanıcılar PlayStation 5 ile ilgili ihtiyaç duyacağı her şeye tek bir noktadan oldukça hızlı bir şekilde erişim sağlayabilecekler. Oyuncular bu kontrol merkezine ise PlayStation 5'in kontrolcüsüne olan DualSense’in üzerinde bulunan PlayStaion logosuna basarak erişebilecekler.

Bunun yanı sıra PS5’in kullanıcı arayüzü “Etkinlikler” olarak adlandırılan yeni bir sayfayı da bünyesinde bulunduracak. Bahsi geçen “Etkinlikler” sayfası sayesinde de oyuncular bu sayfa üzerinde yer alan bazı aktivitelere tıklayarak oyundaki ilgili bölümlere de direkt olarak geçiş yapabilecekler. Böylece oyuncuların boş yere vakit kaybetmesinin de önüne geçecek olan Sony, aynı zamanda daha akıcı ve hızlı bir PlayStation deneyimini de kullanıcılara sunacak. 

PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda düzenlemiş olduğu PS5 Showcase konferansı sırasında PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi de resmi olarak açıklanmıştı. Bu kısımdaysa 19 Kasım tarihinde Avrupa’da satışa sunulacağı ifade edilen konsolun standart versiyonunun fiyatı 499 Dolar, Digital versiyonununsa fiyatı 399 dolar olarak açıklanmıştı

PlayStation 5 teknik özellikleri

Bileşen: 3.5 GHz’de 8x Zen 2 Çekirdek (Değişken Frekans)

GPU: 2.23 GHz’de 36 CU (Değişken Frekans), 10.28 TFLOP

GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş RDNA 2

Bellek: 16 GB GDDR6/256-bit

Bellek Bant Genişliği:  448GB/s

G/Ç İş Hacmi: 5.5GB / s (Ham), Tipik 8-9GB / s (Sıkıştırılmış)

Depolama: 825 GB Özelleştirilmiş SSD

Genişletilebilir Depolama: NVMe SSD Slotu

Harici Depolama: USB HDD Desteği

Optik Sürücü (İsteğe Bağlı): 4K UHD Blu-ray Sürücü


PlayStation 5'in dikey pozisyondan yatay pozisyona dönüşebilecekPlayStation 5'in dikey pozisyondan yatay pozisyona dönüşebilecek
PlayStation 5 depolama artışına izin verecek mi?PlayStation 5 depolama artışına izin verecek mi?
PlayStation 5'in ön siparileri Xbox Series X'i geçtiPlayStation 5'in ön siparileri Xbox Series X'i geçti

PAYLAŞ