PlayStation 5 ilk yılında sınırlı sayıda üretilecek - Haberler - indir.com

PlayStation 5 ilk yılında sınırlı sayıda üretilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-18 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon konsol üreticisi dev şirket Sony, kısa bir süre önce PlayStation 5 oyun konsolunun teknik özelliklerini paylaşmıştı. Sony, bu yeni oyun konsolu için farklı bir üretim stratejisi izlemeye hazırlanıyor. Öyle ki Bloomberg kaynaklı bir habere göre Japon şirketin PS5 modelini ilk senede sınırlı sayıda üreteceği belirtilyor. Şirketin 2013 yılında pazara sunduğu PlayStation 4 oyun konsolunun üzerinden tam 7 sene gibi bir süre geçti. Onca zaman sonrasında yeni bir konsol ile karşımıza gelmeye hazırlanan Sony’nin bu konsolda kullanacağı tasarım ise henüz belli olmuş değil. Cihazın sahip olacağı teknik detaylar geçtiğimiz aylarda belli olurken, modelin DualSense adlı yeni kontrolcüsü de kısa bir süre önce gözükmüştü.

PlayStation 5 ilk etapta sınırlı olabilir

PS5 için yeni oyun tarihi belli oldu!PS5 için yeni oyun tarihi belli oldu!

Japon şirketin yakın kaynaklardan gelen bilgilerine göre Sony, Mart 2021 yılında beş ile altı milyon seviyesinde PlayStation 5 üretimi yapacak. Bunun karşısında ise PlayStation 4 sadece ilk çeyreğinde 7.5 milyon adet satmayı başarmıştı. Söz konusu habere göre PlayStation 5 için 499 dolar ile 549 dolar arasında bir fiyat etiketinin olması bekleniyor. Mevcut PlayStation 4 modellerini yeni kullanıcılar PlayStation Network hizmetlerien çekmek için bir köprü gibi kullanmayı düşünüyor. Bu kapsamda PS5 konsolunun piyasya sürülmesi ile sırayla 299 dolar ve 399 taban fiyata sahip olan PS4 ve PS4 Pro modellerinde indirim yaşanması bekleniyor.

Diğer yandan PlayStation 5’in üretim kapasitesi henüz belli olmuş değil. Birçok şirket gibi koronavirüs sebebiyle evden çalışma sistemine geçen Sony, mevcut mali yıl içerisinde mart ayında düzenlediği toplantıyı es geçmiş olacak. Diğer yandan birçok kişi Microsoft’un Xbox Series X konsolununu çıkışının gecikmemesi ile beraber PlayStation 5’i de sonbahar döneminde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu kapsamda Microsoft ve Sony’nin yeni oyun konsolları neredeyse aynı zamanlarda satışa çıkacak.


Sony'den PS5 logosuna ilişkin yeni açıklama geldiSony'den PS5 logosuna ilişkin yeni açıklama geldi
En yeni PS5 konsept tasarımıEn yeni PS5 konsept tasarımı

PAYLAŞ