PlayStation 5 ilk büyük güncellemesini aldı - Haberler - indir.com

PlayStation 5 ilk büyük güncellemesini aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-14 09:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sony Interactive Entertaiment bu sene piyasaya sürülen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için ilk büyük sistem yazılımı güncellemesinin yarın yayımlanacağını açıkladı.

 

GTA 5'in PlayStation 5'e geleceği tarih açıklandıGTA 5'in PlayStation 5'e geleceği tarih açıklandı

Yeni güncellemenin ardından PlayStation 5 oyunları artık harici USB belleğe aktarılabilecek. Bildiğiniz üzere PlayStation 5 oyunları konsolların SSD'sinden yararlanacak şekilde geliştirildiği için oyunları direkt olarak USB bellekten oynamak mümkün değildi. Bu duruma bir çözüm getirmek için uğraşan şirket artık kullanıcıların bir oyunu silip daha sonra tekrar indirmek yerine USB belleğe aktarıp oynayacakları zaman konsola geri aktarmalarını sağlayacak bir özellik yayımlayacak. Ayrıca yeni güncellemeyle birlikte yeni sosyal özellikler ile gelişmiş kontrol ve özelleştirme seçenekleri de yayımlanacak.

 

Sony CEO'su PlayStation 5 hakkında açıklama yaptı

Cross-gen Share Play özelliği ile PlayStation 5 sahipleri kütüphanelerindeki oyunlarını PlayStation 4'teki arkadaşlarının görüntülemesine ve denemesine izin verebilecekler. Bu noktada oyuncular için sanal couch co-op desteği de sunulacak. Oyun oturumuna katılma isteği seçeneği sayesinde kullanıcılar arkadaşlarının katılabileceği oyun oturumlarını PlayStation 5 ve PlayStation 4'te görünecek. Ayrıca bu seçenek oyun daveti içi kısayol görevi de görecek.

Yeni güncellemenin ardından oyuncuların karşısına çıkacak olan gelişmiş Game Base menüsü, oyun sohbetini devre dışı bırakma ve oyuncuların seslerini ayarlama, belirli oyunların güncellemelerini önceden indirme, oyun kütüphanesini özelleştirme, ekran büyütme seçeneği ve yeni kupa ayarları ile istatistikler ekranı güncelleyebilme gibi özellikleri de kullanıma sunacak. Bunun yanı sıra mobil kısmındaki PlayStation uygulaması da güncelleniyor. PlayStation 5 multiplayer oturumlarına uygulama üzerinden katılma, PlayStation 5 depolamasını yönetme, kupalarınızı arkadaşlarınızınkiyle karşılaştırma ve PlayStation Store'daki içerikleri sıralama ve filtreleme seçeneklerine sahip olacak.


PlayStation oyunları nasıl PC ve PC Now'da oynanır?PlayStation oyunları nasıl PC ve PC Now'da oynanır?
Cyberpunk 2077 Playstation mağazasına geri dönüyorCyberpunk 2077 Playstation mağazasına geri dönüyor

PAYLAŞ