PlayStation 5 İle Arka Planda Yükleme Geliyor - Haberler - indir.com

PlayStation 5 İle Arka Planda Yükleme Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-24 15:22:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

 

Bildiğiniz üzere son dönemlerde oyun severleri en çok heyecanlandıran konulardan biri yeni nesil oyun konsolları olmuştu. Bununla birlikte yeni nesil oyun konsollarının sahip olacağı özellikler hakkında birçok özellikler paylaşıldı. Bu özellikler, oyun deneyimini arttırmasıyla da ön plana çıkmıştı. Buda hem Project Scarlett hem de PlayStation’ın oyuncular için daha hızlı SSD depolama birimlerine sahip olacağı anlamına gelmekle birlikte, oyuncuların daha hızlı performans alacakları anlamına geliyor. 

PlayStation 5'in 2020'de Gelmesi BekleniyorPlayStation 5'in 2020'de Gelmesi Bekleniyor

Sony Oyun Yüklenme Sorununa Son Verecek!

Sony'den PlayStation 5 Çıkış Tarihi Hakkında Açıklama

Ancak oyuncuların en şikayetçi olduğu noktalardan biri ise, oyunların uzun yüklenme süreleri. Bu durum genelde oyunlara ilk giriş yapıldığında ya da oyun sırasında farklı bir bölüme geçiş yapıldığında uzun süren yüklenme süreleri. Ancak bu durum artık tarih olabilir. Sony, yeni ortaya çıkan bir patentiyle oyun yüklenme sürelerini ortadan kaldırabileceğini öne sürüyor. 

PlayStation 5'in çıkış tarihi ve fiyat etiketi açıklandı!

Bu teknoloji ise oyunların içerik dinamiği olarak yüklenen yeni yöntem sayesinde gerçekleşecek. Oyuncunun yönü ve hareket alanı gibi detaylar hesaplanarak oyunun sınır bölgeleri tespit edilecek ve bu sayede oyun yüklenme sınırına geçildiğinde, oyunlar bu noktalardan otomatik olarak ön belleğe alınabilecek. Bu durumda oyuncuların sıklıkla karşılaştığı yüklenme sorununu ortadan kaldıracak bir etkiye sahip. Kısacası Sony yeni geliştirmiş olduğu teknolojiyle siz oyuna devam ederken bir sonraki yüklenme ekranını arkaplanda hazırlayarak, zamanı geldiğinde otomatik olarak önbelleğe alacak. Sony eğer söz konusu bu teknolojiyi yeni cihazlarına entegre etmeyi başarırsa oyun yüklenme sürelerini sıfıra indirerek oyun severlerinde yüzünü güldürecek. 

Yeni nesil oyun konsolları ile birlikte sunulması beklenen bu özellik açık dünya oyunlarını seven kullanıcılar için kesintisiz bir oyun deneyimi sunmasıyla oldukça öne çıkacak.

 

 

 

 


PlayStation Kendi Oyun Stüdyosunu KuruyorPlayStation Kendi Oyun Stüdyosunu Kuruyor
PlayStation 5, Xbox Project Scarlett'ten Daha Güçlü mü Olacak?PlayStation 5, Xbox Project Scarlett'ten Daha Güçlü mü Olacak?

PAYLAŞ