PlayStation 5 için VR başlıklar parmak hareketlerini belirleyebilecek - Haberler - indir.com

PlayStation 5 için VR başlıklar parmak hareketlerini belirleyebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-06 12:00:13
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5 için geliştirilen VR başlıklar cihazlarda yepyeni bir deneyim sunmayı hedefliyor. İşte gelen son bilgiler.

PlayStation 5 ile birlikte VR başlıklar kısa süre içerisinde kullanıma sunulacak. Daha önceden konuyla ilgili detayları aktaran şirket, VR başlık sisteminde bugüne kadarki en iyi deneyimi sunacak.

PlayStation 5 satışları rekor kırmayı başardıPlayStation 5 satışları rekor kırmayı başardı

Sony’den Yeni Sunum!

Gelen son bilgilere göre Sony, geliştiriciler için özel bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda VR başlıklarla ilgili tüm detayları aktaran şirket, böylece VR başlıklar için yeni özelliklerin de öğrenilmesini sağladı. Edinilen bilgilere göre kontrolcü, parmak deneyimi konusunda gelişmiş özelliklere sahip olacak. Hibrit bir yapı ile geliştirilecek olan yeni donanım, tüm PlayStation 5 oyunlarını da destekleyecek. Bu bakımdan Sony tarafından geliştirilen yeni donanım, aslında PlayStation 5’te yepyeni bir dönem başlatacak. Tüm oyunların VR başlıklar ile uyumlu hale gelmesi adına önemli bir gelişme yakalayan Sony, bu konuda 2022’yi hedefliyor. 2022 yılında piyasaya sunulacak yeni VR başlıklar ile birlikte bu değişimi başlatacak olan şirket, oyunlarda da yeni oyun konsolunu ön plana çıkarabilir.

PlayStation 5 VR Başlıklarında Özellikler Neler Olacak?

PlayStation 5 için geliştirilen VR başlıklarda yaşanan son gelişmeler dahil olmak üzere yer alması beklenen özellikler şöyle;

  • Yeni modelde kablolu bir deneyim sunulacak. Bu bakımdan kablosuz bir çözüm başlangıç aşaması itibariyle planlanmıyor.
  • Üründe toplam 4000 x 2040 piksel yüksek bir çözünürlük desteklenecek. Böylece başlık kullanan kullanıcılar her bir gözü için 2000 x 2040 piksel çözünürlük gibi yüksek bir kalite elde edecek. Geliştirilen ilk VR başlıkta, her göz için 960 x 1080 piksel çözünürlük destekleniyordu. Bu nedenle yeni başlıklar ile birlikte daha iyi bir kalite ve deneyim sunulacak.
  • Başlıkta 110 derecelik bir görüş açısı sunulacak. Teknik olarak ise HDR desteğine sahip özel OLED paneller kullanılacak.
  • Foveated rendering özelliği desteklenecek. Böylece kullanıcı tarafından odaklanılan nokta, daha net hale getirilecek. Ancak netlenen yerlerin dışındaki alanlar daha flu olacak. Bu kullanıcılar için daha net bir görüntü sunacağı gibi cihaz ve VR başlıktaki iş yükünü de hafifletecek. Böylece daha akıcı bir performans sağlanabilecek.




PAYLAŞ