PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak? - Haberler - indir.com

PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geliştiricisi Epic Games olarak Unreal Engine 5 için geri sayım başladı diyebiliriz. Paylaşılan yeni bir video PLayStation 5 konsolundan el de edilen görüntüleri ortaya sunmuş oluyor. Ücretsiz oyun motoru olan Unreal, yeni sürümü ile beraeber PS5 tarafında gerçeklik sınırlarına daha da yaklaşmış olduğu açık bir şekilde gözüküyor. Son olarak Epic Games, bu oyun motorunun 4.25 sürümü ile beraber karşımıza gelmişti. Uzun yıllardır geliştirilmesi devam edilen bu yeni sürüm için ilk kısa video yakın zamanda Unreal Engine YouTube kanalında yayınlandı. Söz konusu demo videonun en dikkat çekici noktalarından birisi ise oyuncunun kendisini bir oyundan çok film sahnesi içerisinde hissetmesi oldu.

PlayStation 5’den ilk video

Sony'nin PS5'i ilk kez Destination PlayStation etkinliğinde gösterecekSony'nin PS5'i ilk kez Destination PlayStation etkinliğinde gösterecek

Epic Games Teknoloji Departman Şefi olan Kim Libreri, bu oyun demosunun gerçek zamanlı PlayStation 5 üzerinden kaydedildiğini açıkladı. Diğer yandan demo kaydı esnasında piyasada bulunanlardan çok daha yüksek seviyede bir SSD kullanıldığını da belirtti. Daha önce PS5’in 825 GB boyutunda bir SSD ile geleceği belirtilmişti. Bu noktada ise yeni PlayStation SSD ile oyun performansı da üst seviyede olması bekleniyor. PlayStation 5 üzerinde oynatılan demo kayalık bir mağaraya giren ve tapınağı keşfeden kadın figürü bulunuyor. Bir anlamda Tomb Raider benzeri görüntüde Unreal Engine 5’in yeni özellikleri tanıtılmış oluyor. Mağaraya vuran ışıkların anlık olarak yansımaları oldukça etkileyici gözüküyor.

Unreal Engine 5 yenilikleri

Unreal Engine 5 için ilk deneme PS5 tarafında yapıldığı gözüküyor. Bu yeni sürüm oyun motorunda üç önemli özellik ön plana çıkmış olduğu gözüküyor. Yeni oyun motoru ışık hesaplamalarına gerçek zamanlı ışığı simüle edebiliyor. Bu durumda ise oyun geliştirmede büyük zaman alan ışığın nasıl ve nereden davranması gerektiğini artık oyun motoru hesaplıyor. Bunun Unreal Engine 5’de yapabiliyordu. Ancak yeni motorda dinamik ve gerçek zamanlı yapabilme özelliğine sahip olacak. Oyun motorunun öne çıkan özelliklerinden birisi ise level of detail hilesine gerek kalmadan gerçek anlamda yüksek grafik kalitesinde ki görüntülerin her detayda kullanılabilmesinin önü açılmış olacak.

Normal şartlarda oyun şirketleri yüksek seviyede poligon içeren çok detay isteyen görüntüleri oyunda kullanabilmek için lefel of detail adlı bir hileye başvurmaları gerekiyordu.

Normalde grafik kartlarının zorlanmaması için ise kamera odağında yer alan nesne dışındaki detaylar düşük seviyede işenir. Fakat oyunun görüntü kalitesinin bozulmaması için bir tür kaplama ile oyuncuya yüksek kaliteli bir oyun deneyimi sunmak hedefleniyor. Unreal Engine 5 ile beraber kaplama ihtiyacı ortadan kalkıyor ve motor, yazılımsal olarak yüksek detayların işlenmesinin önüne geçmiş oluyor. Bu durumda ise daha dinamik ve gerçekçi bir oyun deyiminin önünü açmış oluyor. Unreal Engine yeni motorunda böcekler, kuşlar gibi canlılar oyunda bulunduğu şartlara uyumlu bir şekilde davranması sağlanacak. Her türlü fiziksel şartı hesaplayabilen motor, doğanın daha gerçekçi tepkiler vermesini sağlayacak.


En yeni PS5 konsept tasarımıEn yeni PS5 konsept tasarımı
Microsoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyorMicrosoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyor

PAYLAŞ