PlayStation 5 fiyatı beklenenden çok daha fazla olacak - Haberler - indir.com

PlayStation 5 fiyatı beklenenden çok daha fazla olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Henüz geçtiğimiz saatlerde Microsoft cephesindeki oyun konsolu olan Xbox Series X ve S ailesinin yeni vergili Türkiye fiyatı resmi olarak belli olmuştu. Bunun üzerine ise gözler PlayStation 5 konsoluna çevrilirken, Türkiye satış fiyatına dair bazı düşünceler ortaya çıkmaya başladı. Büyük bir satış sitesinde ortaya çıkan son fiyatlara göre 499 dolarlık Xbox Series X ve 299 dolarlık Xbox Series S modeli Türkiye’de 9299 TL ve 5399 TL olarak satışta olacak. Diskli ve disksiz olarak iki farklı versiyona sahip olacak olan PlayStation 5 ise disksiz sürümü yurtdışında 399 dolar, fiziksel disk sürücülü model ise 499 dolar fiyat etiketi ile satışta olacak. Bu rakamlar ile hesaplandığı zaman ise disk sürücülü versiyon Türkiye’de en az 9300 TL seviyesinde olacak. Disksiz dijital sürümün ise en az 7700 TL’ye satışta olacağı düşünülüyor.

PlayStation 5’in fiyatı belli olmaya başladı

Ön siparişe açılan PlayStation efsanesi Crash Bandicoot 4 detayları ve fiyatıÖn siparişe açılan PlayStation efsanesi Crash Bandicoot 4 detayları ve fiyatı

Daha önce güncel kur kullanılarak yüzde 20’lik gümrük vergisi, yüzde 20’lik ÖTV ve yüzde 18’lik KDV ile yapılan hesaplamalarda konsolun 499 dolarlık diskli versiyonu Türkiye’de yaklaşık olarak 7500 TL seviyelerinde olması bekleniyor. Yine güncel kur kullanılarak yüzde 20’lik gümrük vergisi, yüzde 20’lik ÖTV ve yüzde 18’lik KDV dahil edilerek hesaplamalarda konsolun 399 dolarlık disksiz versiyonu ise Türkiye’de 6000 TL seviyesinde satılması bekleniyor. Ancak bu fiyatların henüz resmileşmediğini belirtelim.

Bu yeni PlayStation 5 modeli oldukça güçlü olacak. İçerisinde AMD’nin 3.nesil Zen mimarisi üzerine kurulacak sekiz çekirdekli işlemci bulunuyor. Grafik tarafında AMD imzalı Radeon Navi ailesini tercih eden PS5, 4K oyunculuğu standart bir hale getiriyor. Ayrıca PS5’te Ray Tracing desteğinin de olduğunu belirtelim. Son olarak modelde 825 GB’lık özel NVMe SSD birimi yer aldığını söyleyelim.


PlayStation Store zammından sonra yeni fiyatlar ne kadar oldu?PlayStation Store zammından sonra yeni fiyatlar ne kadar oldu?

PAYLAŞ