PlayStation 5, exclusive oyunlarla birlikte piyasaya sürülebilir - Haberler - indir.com

PlayStation 5, exclusive oyunlarla birlikte piyasaya sürülebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 23:20:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yeni nesil oyun konsoluyla uzun bir süredir gündemde olan PlayStation’un en dşli rakiplerinden olan Xbox’ın geçtiğimiz günlerde yeni nesil konsolun exclusive oyuna sahip olarak piyasaya sürülmeyeceği açıklanmıştı. Bugün Sony’nin içinden yapılan bir açıklamaya göre PlayStation 5 exclusive oyunlarla birlikte piyasaya sürülecek! 

Teknolojinin en hızlı gelişen alanlarından biri olan oyun konsolu sektörü her geçen gün adından daha çok söz ettiriyor. Tabi bunun arkasında yatan en büyük neden sektörün öncü şirketleri Sony ve Microsoft’un yeni nesil oyun konsollarını bu senenin sonuna kadar piyasaya sürecek olması. Oyun dünyasını tamamen değiştireceği düşünülen yeni nesil konsolların piyasaya çıkış tarihi yaklaştıkça bekleyiş heyecanı da artıyor. İki şirkette yeni nesil oyun konsolları hakkında ufak ufak bilgiler verse de, konsolların tüm özelliklerini açıklamış olmamaları ortada birçok söylentinin dolanmasında da etkili olsa da kullanıcı adaylarının merakını taze tuttuğunu söylemek yanlış olmaz. 

Sony PlayStation 5, Mart ayında ön siparişe açılacak mı?Sony PlayStation 5, Mart ayında ön siparişe açılacak mı?

Micrtosoft ecxlusive oyunları 1 sene sonra piyasaya sürecek! 

Geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Xbox Game Studios Yöneticisi Matt Booty, yeni nesil oyun konsolu olan Xbox Series X’i piyasaya sürdüklerinde bir sene boyunca exclusive oyun yayınlamayacaklarını açıklayarak bunun nedeninin oyuncuların hiçbir oyundan mahrum kalmaması için olduğunu belirtmişti. Bu anlamda değişik bir strateji izlemeye karar veren Microsoft’ta karşılık olarak görünüşe göre Sony tam tersi bir strateji izlemeyi planlıyor. 

Yeni nesil oyun konsoluyla birlikte yeni oyunlar üzerinde çalışmaya başladığını daha önce de açıklayan Sony hakkındaki raporlar şirketin PlayStaton 5 ile birlikte birkaç tane de exclusive oyun piyasaya sürmeyi planladığını gösteriyor. Şirket içerisinden gizli bir kaynaktan alınan bilgiler göre Sony bu oyunlar için çalışmalara çoktan başlamış durumda. Ancak oyunların ne olduğu hala gizemini koruyor. 

Sony, PlayStation 5'in bazı özelliklerini sona saklıyor!

Oyun konsolu üreticileri genellikle yeni bir konsol pazara sürdüğünde daha iyi bir satış stratejisi için konsolla birlikte exclusive oyunlarda yayınlarlar. Bu sayede yeni nesil oyunları oynamak isteyen tüm kullanıcılar yeni nesil oyun konsolunu almak durumunda kalır. Tabi bu durum piyasaya sürülen konsol ve oyunları almakta zorlanan oyunseverler açısından genelde üzücü bir detay oluşturuyor. Bu sene aldığı kararla görünüşe göre tüm kullanıcılara yeni nesil oyun deneyimini başlangıçta erişilebilir olarak sunacak Microsoft’un bu hamlesinin Sony’i zorlaması oldukça mümkün. 2020 senesinin en popüler oyun konsolu Xbox’ın mı yoksa PlayStation’unki mi olacak bunu da bu yılın sonlarında göreceğiz. 


CES 2020'de PlayStation 5 logosunu tanıtıldıCES 2020'de PlayStation 5 logosunu tanıtıldı
Sony, CES 2020'de PlayStation 5'in kesinleşen özelliklerini paylaştıSony, CES 2020'de PlayStation 5'in kesinleşen özelliklerini paylaştı

PAYLAŞ