PlayStation 5 etkinliği önümüzdeki hafta düzenlenecek - Haberler - indir.com

PlayStation 5 etkinliği önümüzdeki hafta düzenlenecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5 oyunları ve konsol tasarımı gelecek hafta içerisinde resmi olarak tanıtılacak. Büyük bir etkinlik için artık geri sayım başlamış gibi gözüküyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony tarafından geliştirilen ve uzun bir süredir de heyecanla beklenen oyun konsolu PlayStation 5 için sonunda büyük bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Vloomberh ve Venturebeat tarafından yapılan haberlere göre Sony etkinliği 3 Haziran tarihinde düzenlenmeyi planlıyor. Konferans kapsamında PS5 oyunlarının hem de konsolun tasarımının tanıtılması bekleniyor. 

PlayStation mimari lideri Mark Cerny, geçtiğimiz Mart ayı içerisinde bir geliştirici konferansı düzenlemiş ve PlayStation 5'in donanımını detaylandırmıştı. Cerny'nin konuşması tamamıyla teknik detaylardan oluştuğu için bildiğiniz üzere oyunseverler bu etkinlikten genel olarak pek de memnun kalmış gibi gözükmüyorlardı. Şimdiyse artık teknik detayları geride bırakıyor ve işin en heyecanlı kısmı da burada açığa çıkıyor. Önümüzdeki hafta Sony tamamıyla PlayStation 5 oyunlarına odaklanacak. Etkinlikte birinci parti oyunlar haricinde aynı zamanda üçüncü parti oyunlara ter verileceği de tahmin edilenler arasındadır. Bu oyunların hangileri olacağı konusunda şu an için pek fazla bilgi yoktur. Sony muhtemelen yine PS-özel oyunları ile beraber yeni nesil konsolunu beslemeyi planlıyor. Yeni bir Horizon ve Spider-Man beklentileri var ancak elbette devam oyunları haricinde ayrıca tamamıyla yeni IP'ler de duyurulabilir.

PlayStation 5 için ilk Türk yapımı oyun geliyorPlayStation 5 için ilk Türk yapımı oyun geliyor

Fiyat için biraz daha beklemek gerekecek

PlayStation 5 hakkında çeşitli bilgiler ortaya çıkıyor olsa da fiyatı hakkındaki bilgiler şu an için biraz daha gizli tutulacak gibi gözüküyor. Önümüzdeki hafta konsolun tasarımı ve oyunları ilk kez görme fırsatı yakalamak mümkün. Fiyat kısmında ise Ağustos ayını beklemek gerekebilir. Sony'nin Ağustos ayı için ikinci bir büyük PS5 etkinliği düzenleme planı olduğu biliniyor. Microsoft ve Sony şitketleri şu anda yeni nesil konsollar üzerinden sıkı bir yarışa girmiş gibi gözüküyor. Microsoft'un, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza sunmak için pusuda beklediği yönünde bazı haberler vardı. Her iki şirket de konsol fiyatını açıklamak için birbirlerini bekliyor gibi. PlayStation 5 uzun süredir beklenen bir ürün olup oyunseverler için oldukça önemli yenilikleri sunuyor. Yakın zamanda sunulacak olan PlayStation 5 ile beraber birbirinden farklı yenilikler ile karşılaşmak mümkün olacak. 


PlayStation 5 oyun içi sanal asistan desteğine sahip olabilirPlayStation 5 oyun içi sanal asistan desteğine sahip olabilir
PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?
PlayStation 5 oyunlarının tanıtımı için geri sayım başladıPlayStation 5 oyunlarının tanıtımı için geri sayım başladı

PAYLAŞ