PlayStation 5 detayları belli oluyor - Haberler - indir.com

PlayStation 5 detayları belli oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-19 12:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Bilindiği gibi PlayStation 5 ile ilgili olarak birçok tahmin yapıldı. Çıkacağı tarih ve sahip olacağı özelliklere kadar hakkında ortaya atılan iddialar 18 Mart Çarşamba günü resmi kaynaklarca detaylandırılmaya başlandı. PlayStation resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda yeni oyun konsolunun özelliklerini sabah saatlerinde paylaşacağını duyurdu.

Merakla beklenen PlayStation 5 detayları belli oluyor!

PlayStation 5'le birlikte efsanevi korku oyunu geri dönebilir!PlayStation 5'le birlikte efsanevi korku oyunu geri dönebilir!

PlayStation 5 detayları belli oluyor

Microsoft yakın zamanda piyasada yerini alması beklenen Xbox Series X'in özelliklerine dair açıklamalarda bulundu. Sony de PlayStation 5 için yapacağı bir etkinlik ile özelliklerini detaylandıracağını doğruladı.

Teknik özelliklerinin yer alacağı blog yazısında, PlayStation 5'in sistem mimarları arasında bulunan Mark Cherny öncülüğünde PlayStation’ın blog sayfasında yayımlanacak.

Oyun konsolu ile ilgili olarak şu ana kadar bilinenler ise aynı Xbox Series X gibi 7nm Zen 2 mimarisine dayanan özel yapım bir AMD CPU ve AMD’nin Ray Ray-tracing özellikli Radeon Navi ailesinden GPU’larını kullanması bekleniyor.

Bunun yanı sıra birde PlayStation 5, Xbox Series X gibi bir SSD ile birlikte gelebilir ve 8K grafikleri de destekleyebilir. Yeni yayımlanacak özelliklerde her şey ortaya çıkacak.

Tomorrow at 9am Pacific Time, PS5 lead system architect Mark Cerny will provide a deep dive into PS5’s system architecture, and how it will shape the future of games.

Watch tomorrow at PlayStation Blog: https://t.co/bgP1rXMeC8 pic.twitter.com/BSYX9tOYhE — PlayStation (@PlayStation) March 17, 2020

Çıkış tarihine dair de ayrıntıların ortaya çıkacağı paylaşımın dışında elimizde PlayStation 5’in PS4 oyunlarıyla uyumlu olacağı ve 2020 yılının yaz aylarına doğru kullanıcılara ulaşacağı söyleniyor.


Xbox Series X'in SSD performans demo videosu yayınlandı!Xbox Series X'in SSD performans demo videosu yayınlandı!

PAYLAŞ