PlayStation 5 depolama artışına izin verecek mi? - Haberler - indir.com

PlayStation 5 depolama artışına izin verecek mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-08 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5 modeli parçalarına ayrıldı ve donanım detayları çok net bir şekilde belli oldu. Test amaçlı içi açılan PLayStation 5 için Sony tarafından resmi olarak bu video yayınlandı. Video kapsamında PlayStation 5’in sahip olduğu tüm detaylar da öğrenilmiş oldu. Ayrıca içerisinde yer alan büyük boyutlu fanı ilk defa gözüken konsolun, işlemci soğutma sürecinde termal macuna göre daha iyi bir ısı aktarımı yapabilen sıvı metal kullanılması dikkat çekiyor. Bu parçaların ayırma videosunda konsolun depolama artışına izin verdiği de ortaya çıkıyor. Sony PS5’e bildiğiniz üzere standart bir M2 SSD yuvası yerleştirmiş durumda. Bu noktada kullanıcıların Gen4 gibi çok yüksek performanslı M2 SSD’ler ile depolamayı rahatlıkla artırabileceği gözüküyor.

Ancak yine de bunun için konsolun açılması gerekiyor. Rakip Xbox Series X tarafında ise depolama artışı dıştaki yuva aracılığı ile oluyor. Ancak bu noktada Microsoft şimdilik Segate tarafından geliştirilen özel bir SSD birimini satıyor. Sony ise bir PC gibi yaklaşım gösteriyor.

Netflix'ten 365 günlük içerik planıNetflix'ten 365 günlük içerik planı

PS5’in depolama alanı artırılabilecek

PlayStation 5’in sahip olduğu özellikleri hatırlayacak olursak modelde 4K ve 8K destekleri bulunuyor. Yurt dışında 499 dolarlık Xbox Series X ve 299 dolarlık Xbox Series S, Türkiye’de sırasıyla 9299 TL ve 5399 TL’ye satılıyor. PlayStation 5 tarafında ise disksiz sürüm yurtdışında 399 dolar, fiziksel disk sürücülü versiyon ise 499 dolardan satışta oluyor. Türkiye’de ise disk sürücülü versiyonun en az 9300 TL, disksiz sürümün ise 7700 TL gibi bir fiyattan satışta olması bekleniyor. Bakalım Sony’nin merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5 ülkemizdeki vergiler ile beraber ne gibi bir fiyatla satışta olacak göreceğiz. Şuan için bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.  


Instagram devlet kontrollü medya hesapları ”Rus Medyası” ile başladıInstagram devlet kontrollü medya hesapları ”Rus Medyası” ile başladı
Sosyal Medya Yasası'na karşı çıkan platformları bekleyen yaptırımlar?Sosyal Medya Yasası'na karşı çıkan platformları bekleyen yaptırımlar?

PAYLAŞ