PlayStation 5 çıkış tarihi resmen açıklandı - Haberler - indir.com

PlayStation 5 çıkış tarihi resmen açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 09:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Kullanıcı adayları tarafından merakla beklenen PlayStasion 5’in çıkış tarihi hakkında Sony’den resmi açıklama geldi.

Oyunseverlerin merakla beklediği PlayStanion ailesinin yeni üyesi sahip olacağı tahmin edilen özelliklerle tanıtımdan aylar önce dikkatleri üzerine çekmeyi başlamıştı. Ne zaman pazara giriş yapacağı bilinmeyen PlayStation 5’in nihayet geliş tarihi belli oldu. Oyun dünyanın en temel taşlarından olan PlayStation ailesinin yeni üyesi bugün Sony’nin yaptığı resmi açıklamaya göre 2020 senesinin son çeyreğinde kullanıcılarıyla buluşacak.

PS5, geriye dönük destek sunabilirPS5, geriye dönük destek sunabilir

Sony’nin resmi blog sitesi üzerinden yapılan duyuruda şirketin CESO’su Jim Ryan ailenin yeni üyesi hakkında ki heyecan verici detayları kullanıcı adaylarıyla paylaştı.

Gelecek nesil modeller için PlayStation 5 modelinin büyük bir önem taşıdığının altını çizen Jim Ryan, yeni üretilen konsolların dokunma hassasiyetine sahip olduğunun da altını çizerek, oyuncuların oyun deneyiminin bir üst seviyeye çıkacağını açıkladı. PlayStation ile gelmesi beklenen DualShock adı verilen yeni oyun kollarında ekran ve butonların yer alacağı yönünde iddialar da Jim Ryan’ın açıklamalarıyla kesinleşmiş oldu.

Son dönemlerde teknoloji dünyasının yeni ilgi odağı haline gelen “Haptic” sistemleri de PlayStation 5 ile birlikte oyunseverler için yeni bir dönem başlatacak. iPhone ailelerinde tanıdığımız dokunmatik odaklı olarak geliştirilen “Haptic touch” hatırlarsanız 3D Touch teknolojisinin yerine geçmişti. Dokuma hassasiyetinde şimdiye kadar geliştirilen en hassas sistem olma özelliğine sahip bu sistem sayesinde kullanıcıların oyun kollarına dokunma şiddetleri ve dokunma sürelerine göre farklı tepkiler alması da mümkün hale geliyor. Kısacası PlayStation 5 oyunseverlere gerçeklik hissiyatı yaşatmak için elinden geleni yapacak gibi duruyor.

R2 ve L2 tarih oluyor!

Playstation 5 ve yeni Xbox konsol dünyasına farklı bir bakış getirecek

PlayStation 5’in sahip olduğu özelliklerle yeni nesil oyun deneyimi için bir dönüm noktası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Daha gerçekçi grafik performansına sahip olan sistemin oyunlarının da bu düzeyde geliştirileceğini tahmin etsek de, yine de PlayStation’un sistem ve performans özelliklerinin de oldukça başarılı olduğunu es geçemeyiz. Ailenin yeni üyesi için programlanabilen teknik düğmeler üzerinde çalışan Sony, yeni oyun kollarıyla birlikte kullanıcı alışkanlıklarını yeniden şekillendirecek.

Ürettiği yeni kollarda L2 ve R2 gibi düğmelere yer vermeyecek olan Sony, bunlar yerine oyun kollarında geliştirdiği yeni nesil sensörleri ve teknik düğmeleri kullanacak ve bu sayede oyuncular oyunun içine daha çok girebilecek.

PS5 için oyun üretimine başlandı

Oyunseverlerin karşısına değişik maceralarla çıkacak olan PlayStation 5, ile birlikte artık oyuncular ellerinde ok ya da yay yokken ok arma hareketi yaparak ok atabilecekler. Bunun yanı sıra aksiyon oyunları tutkunlarının en çok hoşuna gidecek özelliklerden biri de kuşkusuz ki artık arazi araçlarının hızını arttırmak için konsolun oyuncuların el hareketlerini algılayacak olmaz.

PlayStation 5 için geliştirilen bu kontrol sisteminin geçtiğimiz dönemlerde oyun şirketleriyle de paylaşıldığını açıklayan Jim Ryan, geliştirilen sistemi test etmek için ilk örnekleri beklediklerini de dile getirdi. Söz konusu özellikleriyle alanında büyük bir çığır açacağı tahmin edilen PlayStation 5 Sony tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 senesinin Ekim ya da Kasım aylarında kullanıcılarıyla buluşmuş olacak. PlayStation 5 hakkında yeni gelişmelerden haberdar oldukça sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz.


PS5 ve Xbox Anaconda 20 GB RAM Bulundurabilir!PS5 ve Xbox Anaconda 20 GB RAM Bulundurabilir!
PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek?PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek?

PAYLAŞ