PlayStation 5 çıkış tarihi ertelenmeyecek - Haberler - indir.com

PlayStation 5 çıkış tarihi ertelenmeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-26 11:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Sony, oyuncuların heyecanla beklediği PlayStation 5 çıkış tarihi hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek aylar içerisinde düzenlenecek olan etkinlik ile beraber resmi olarak duyurusunun yapılması beklenen PlayStation 5 çıkış tarihi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak daha önce de paylaşılan raporlarla beraber fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıkan PlayStation 5 ile ilgili şimdi de Sony tarafından önemli açıklamalar yapıldı.

Bilindiği üzere, konuyla ilgili olarak yapılan son paylaşılan raporlarla beraber PS5’in çıkış tarihinin koronavirüs nedeniyle erteleneceği konuşuluyordu. Fakat kısa bir süre önce Sony Interactive Entertainment’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Eric Lempel, PS5 hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

PlayStation 5 satışları büyük bir sıçramaya imza atabilirPlayStation 5 satışları büyük bir sıçramaya imza atabilir

GamesIndustry.biz‘e bir takım açıklamalarda bulunan Lempel, açıklamasında PlayStation 5 lansmanının zamanında düzenleneceğini ve her şeyin planlanan tarihte gerçekleşeceğine de özellikle çekti. Bahsi geçen lansman hakkında da bazı detayları açıklayan Lempel, bu kısımda ise PS5 lansmanının oldukça heyecan verici olacağının da altını çizdi. Bunun yanı sıra aynı zamanda Sony'nin PAX ve Gamescom gibi önemli etkinliklerin de ertelenmesinden dolayı özellikle pazarlama hamlelerinin zora girdiğine de dikkat çeken Lempel, salgının PS5'in oyuncularla buluşmasına da engel oldu. 

Yaşanan tüm bu olumsuz durumlara rağmen gelecek günler içerisinde düzenlenecek olan çeşitli etkinlik kapsamında PS5 için demo istasyonları oluşturacaklarını da ifade den Lempel, bu sayede oyuncuların yeni nesil konsolu görebileceğinin de müjdesini verdi. Yapmış olduğu açıklamalarla oyuncuları bir hayli heyecanlandıran Kıdemli Başkan Yardımcısı, Sony’nin yakın zaman içerisinde düzenleneceği etkinlikle ilgili herhangi bir tarih vermekten çekindi. Ancak bunun yerine Sony’nin tüm etkinlikleri zamanında düzenleyeceğini söylerken, böylece PS5’in çıkış tarihinde de herhangi bir ertelemenin yaşanmayacağını da vurguladı.

PS5 çıkış tarihi ve fiyatı

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün yapılan sızıntıyla beraber PS5 fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıkmıştı. Bu kısımda paylaşılan bilgilerle beraber PS5’in 13 Kasım 2020 tarihinde satışa sunulacağı belirtilmişti. PlayStation 5’in sızdırılan fiyatları ise şu şekilde sıralanıyor:

  • PlayStation 5 – 499 Dolar 
  • PlayStation 5 Digital Edition – 399 Dolar

PS5 özellikleri şu şekilde;

CPU: 8x Zen 2 Çekirdeği @ SMT ile 3.5 GHz  (değişken frekanslar)

GPU: 10.28 TFLOPs, 36 İşlem Birimi @ 2.23 GHz (değişken frekanslar)

GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş rDNA 2

Bellek/Arayüz: 16 GB GDDR6/256-bit

Bant Genişliği: 448 GB/s

Dahili Depolama: Özel 825 GB SSD

Genişletilebilir Depolama: NVMe SSD Slot

Harici Depolama: USB HDD Desteği

Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Sürücü

 


Valve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladıValve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladı
PlayStation 5'in ana menüsü ortaya çıktıPlayStation 5'in ana menüsü ortaya çıktı
Merakla beklenen PlayStation 5'in yurt dışı fiyatları sızdırıldıMerakla beklenen PlayStation 5'in yurt dışı fiyatları sızdırıldı

PAYLAŞ