PlayStation 5 artık M2 SSD destekliyor - Haberler - indir.com

PlayStation 5 artık M2 SSD destekliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-31 18:00:11
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Sony, PlayStation 5’in yazılım güncellemesi için ilk beta sürümünü resmi olarak yayınladı. Söz konusu bu beta sürümündeki en büyük yenilik ise konsoldaki M2 SSD desteğinin aktif edilmesi oldu. Diğer yandan bazı düzeltme ve iyileştirmeler ile ufak yenilikler de olsa da, beta sürümü oyunculara sunulmuş oldu. Japon merkezli teknoloji markası Sony, bugün PlayStation 5 için ilk güncelleme beta sürümünü yayınladı. Başta ABD ve Japonya olmak üzere Fransa, Kanada, Almanya ve İngiltere gibi bazı ülkelerdeki konsol sahiplerine ulaşan beta sürümler, konsolun yeniliklerine dair detayları da vermiş oluyor.

PlayStation 5 konsolunun büyük sorunlarından olan depolama alanı problemi, en çok şikayet edilenler arasındaydı. Şirket konsol içinde M2 SSD yuvasını barındırsa da, bu yuva kullanılamıyordu. Ancak sunulan beta yazılımı ile bu sorun ortadan kalkıyor. Sony, güncellemeyi kararlı olarak konsollara ulaştırdığı zaman tüm oyuncular konsollarına M2 SSD takabilecekler.

Among Us'ın PlayStation platformunda çıkış tarihi sızdırıldı        Among Us'ın PlayStation platformunda çıkış tarihi sızdırıldı        

PlayStation 5’e her M2 SSD takılamayacak

Sony’nin beta güncellemesindeki notalara göre her M2 SSD, PlayStation 5’de kullanılamayacak. Eğer bir PlayStation 5 konsolunuz var ise depolamanızı genişletirken, en az 5500 MB/sn olan 4.nesil bir M2 SSD almanız gerekiyor. BU kapsamda Samsung 980 Pro gibi modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca Sony, bu koşullara sahip modellerin bile PlayStation 5’in SSD’si kadar iyi bir performans sunamayabileceğini ifade ediyor.

PlayStation 5 güncellemesinin beta sürümü, SSD desteği haricinde kullanıcı arayüzünde de iyileştirmeler yapıyor. Bu sürüm ile televizyonların hoparlörlerinde 3 boyutlu ses deneyimi yaşanabilecek. Kullanıcılar, kontrol merkezini de artık kişisel hale getirebilecekler. Ayrıca Game Base üzerinden mesaj gönderme, çevrimiçi arkadaşları görme, kütüphanedeki oyunların PS4 ve PS5 uyumluluğunu anlama gibi yenilikleri bu beta sürümündeki yenilikler arasında göreceğiz.


Cyberpunk 2077 PlayStaiton 4'de rekor kırdıCyberpunk 2077 PlayStaiton 4'de rekor kırdı
PlayStation 5 serisi şimdiye kadar en hızlı satan modeller olduPlayStation 5 serisi şimdiye kadar en hızlı satan modeller oldu

PAYLAŞ