PlayStation 5, AMD Ryzen ile Geliyor - Haberler - indir.com

PlayStation 5, AMD Ryzen ile Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-23 11:10:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Reddit tarafından gelen birkaç dedikodulara göre Sony, PlayStation 5'te ek güç desteği almak için AMD'nin Ryzen işlemcisini kullanacak.

PlayStation 5 Serisinde AMD Ryzen İşlemcileri Görebiliriz

PlayStation 5 2020'de mi gelecek?PlayStation 5 2020'de mi gelecek?

Sony'nin E3 2019'dan PlayStation'ı çekmesi, Reddit'te bir gün öncesinde paylaşılan bir gönderiyi gören kullanıcılar haricinde bütün takipçilerini şaşırttı. Bir Reddit kullanıcısı olan RuthenicCookie, Sony'nin PlayStation ile alakalı planları konusunda bilgi sahibi birisi gibi gözüküyor. Konsol oyuncularının ilgisini çekecek birçok bilginin yanında, bizim de dikkatimizi çeken bir çok farklı noktalar var. Konuşulanlara göre Sony, oyun konsolunun yeni serisi olması beklenen PlayStation 5'te AMD Ryzen işlemcilerden faydalanacak.

Fiyat ve özellikler

Yapılan bu hamlenin taktiksel açıdan çok fazla sebepleri olduğu düşünülüyor. Sony'nin CPU gücünü, FPS düşüşü yaşamadan kullanıcıya artık 30FPS'den vazgeçip 4K/60FPS deneyimini sunmak için artırma gereği duyduğu düşünülüyor. RuthenicCookie, şu anki planlarında Sony'nin sekiz çekirdeğe sahip yüksek model bir Ryzen işlemci kulanması yönünde konsolun fiyatı da ortalama 500$ fiyat etiketine yükselteceği de söyleniyor.

Henüz Microsoft tarafından kendi konsollarında ne kullanacağı ile ilgili ne düşündüğüyle alakalı bir bilgi paylaşılmış değil. Ama gittikçe yükselerek gelişen oyun konsolları sayesinde beklenenden daha yakın bir sürede Ryzen işlemcili oyun konsolları çıkarabileceği tahmin ediliyor.


PlayStation 5, PlayStation 4 Oyunlarını da ÇalıştırabilirPlayStation 5, PlayStation 4 Oyunlarını da Çalıştırabilir
Playstation 5  Hakkında  Baştan Sona Bildiğimiz Herşey!Playstation 5 Hakkında Baştan Sona Bildiğimiz Herşey!
PlayStation 5 bekleyenlere üzücü haber geldiPlayStation 5 bekleyenlere üzücü haber geldi

PAYLAŞ