PlayStation 4'e özel Sony tarafından Iron Man sanal gerçeklik oyunu geldi - Haberler - indir.com

PlayStation 4'e özel Sony tarafından Iron Man sanal gerçeklik oyunu geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-27 09:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Iron Man karakteri gerek film sektöründe gerek oyun sektöründe büyük ilgi gören bir karakter oldu. Oyun geliştirici firmalar da bu durumunda farkına varış olacak ki oyuncuların istekleri doğrultusunda hareket ederek Iron Man karakterinin yer aldığı oyunlar geliştirmekten geri kalmadılar. Diğer firmalar ise bu oyunları kendi bünyelerine alarak oyuncular ile buluşturma yolunu seçti. Bunlardan biri olarak karşımıza çıkan Sony markası, içinde bulunduğumuz yıl içerisinde  PlayStation 4 için, Iron Man oyununu oyuncular ile buluşturacağının haberini verdi. Oyunun en büyük özelliği ise sanal gerçeklik sunacak olmasıdır. 

Zırhlı Yenilmez Iron Man oyunu, 2008 ve 2010 yılları arasında kendi özel bir oyun ile karşımıza çıkmıştı. Fakat Iron Man oyunu ne eleştirmelerden ne de oyunculardan tam not almayı başarabildi. Beklenenlerin çok daha altında olarak görülen Zırhlı Yenilmez Iron Man, oyuncuları tatmin edecek seviyede değildi. O yıllardan bu yana farklı bir oyun ile baştan tasarlanmayan Iron Man karakteri bu yıl Konsol oyunlar arasında yerini almaya hazırlanıyor. Oyuncular için oldukça sıra dışı bir deneyim olabilir. Uzun süre sonra oyun sektörüne ger dönüyor olması Iron Man hayranları sevindirecek bir haberdir. 

Yüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den GeldiYüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den Geldi

Iron Man, konsol oyunlarına katılıyor

Zırhlı Yenilmez Iron Man yerine Iron Man VR adı ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun, PlayStation 4 konsolunda yer alacak. Oyun çeşitliliğine bir diğeri olarak girmeye hazırlanan Iron Man VR oyunu şimdiden merak konusu olmaya ve gündem de yerini almaya hak kazandır. Oyunun isminde en dikkat çekici özellik elbette ki VR kavramıdır. Bu kavramdan anladığınız üzere Iron Man oyunu konsol deneyiminde sanal gerçeklik desteği ile yer alacak. Oyuna farklı bir hava kazandıracak olan sanal gerçeklik desteğinin nasıl bir sistem doğrultusunda çalışacağı merak konusu. Oyunun bu yıl içerisinde konsollara sunulacağının haberi, State of Play etkinliğinde duyuruldu. Bu etkinlik düzeyinde henüz geliştirme aşamasında yer alan oyunlar yer alıyor ve bilgisi veriliyor. 

Etkinlikte Iron Man VR hakkında detaylı bilgi sunulurken aynı zamanda oyun hakkında bir de fragman yayınlandı. Oyunda, sanal gerçeklik setini kullanan oyuncular, içinde yer alacakları dünyayı Iron Man zırhının içerisinden görecekler. Oyuncular, Tony Stark’ın yani Irone Man karakterinin bütün cephaneliğini kontrol etme şansına sahip olacak. Kendi kontrol sistemleri doğrultusunda hareket ederek görevlere odaklı hareket edecekler. Videoya göre oyunun ana kötü karakteri ise Ghost olacak gibi duruyor. Tony’nin eski yapay zekası JARVIS’in Vision’a dönüşmesinin ardından bu oyunda FRIDAY oyunculara hologram şeklinde eşlik edecek. Sony bu tarz karakteri önemsediğini daha önce de Batman: Arkham VR adlı sanal gerçeklik oyunu için Rocksteady Studios ile çalıştığında kanıtlamıştı. Batman oyununda da bulmaca ögelerine dövüşten daha fazla odaklanılması biraz eleştiri almıştı. DC dünyasında en dedektif özelliklerine sahip olduğu düşünülen Batman karakterinin bulmacaları çözmesine oyuncuların bu kadar çok takılması, Sony şirketini, Iron Man adına yapılması gerekenler konusunda aydınlatmış olmalı

 


Sony, MWC İçerisinde 5G Telefonunun Prototipini SergiliyorSony, MWC İçerisinde 5G Telefonunun Prototipini Sergiliyor
Sony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus'ın satış fiyatı ve özellikleri sızdırıldıSony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus'ın satış fiyatı ve özellikleri sızdırıldı
Sony Neden E3 2019'da Katılmayacaklarını AçıkladıSony Neden E3 2019'da Katılmayacaklarını Açıkladı

PAYLAŞ