Playstation 4 satışları 110 milyonu geçti - Haberler - indir.com

Playstation 4 satışları 110 milyonu geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-14 20:28:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5 heyecanının devam ettiği bu günlerde PlayStation 4’ün satışları başarılı bir artış gösterirken video oyun satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığı gözlemlendi.

Yeni nesil konsolun sunacağı deneyim uzun bir süredir konuşulmakla beraber pek çok oyun tutkununu sabırsızlandırsada görünüşe göre PlayStation 4’ olan ilgili hala kaybolmamış durumda. Dün son finansal verilerini paylaşan Sony, oyun konsollarına olan ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Sony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyorSony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyor

Sony tarafından yayınlanan yılın ilk çeyrek raporuna göre şirket bu yılın ilk çeyreğinde 110.4 milyon adet PlayStation 4 satışı gerçekleştirdi. Açıklanan bu rakam PS4’ü, Game Boy ve Game Boy Color’a oldukça yaklaştığını gözler önüne serdi. Bu senenin ilk çeyreğinde 1.5 milyon PlayStation satışı gerçekleştiren şirket geçtiğimiz sene aynı dönemlerde 2.6 milyon adeti görmüştü.

Sony 2019'un son çeyreğinde büyük bir düşüş yaşadı!

2017 senesi için 77 milyar dolar kazanç açıklayan şirketin geliri yayımlanan rapora göre geçtiğimiz seneye oranla 3.8 milyar dolar düşüş yaşamış bulunuyor. Bunun nedenin ise oyun tarafı olduğu düşünülüyor.  Game&Network Services kolu gelirinde %14 düşüş yaşamış durumda. Ayrıca yayımlanan tabloda, konsol satışlarındaki azalmanın şirket karşılaştığı döviz kurlarının ve oyun tarafının oldukça etkili olduğunu düşünüyor.

Pandemi döneminde donanım satışları iyi olarak değerlendirilen Sony’nin PlayStation Plus gelirleri de ciddi oranda artmış bulunuyor. Şimdilik

The Last of us Part II ve Ghost of Tsushima’nın geliştirilmesinde bir aksama beklemeyen Sony’nin PlayStation 5’i yaz aylarının sonunda tanıtması bekleniyor.


The Last of Us Part II PlayStation 4'te ne kadar yer kaplayacakThe Last of Us Part II PlayStation 4'te ne kadar yer kaplayacak
PlayStation 5 için ilk Türk yapımı oyun geliyorPlayStation 5 için ilk Türk yapımı oyun geliyor

PAYLAŞ