PlayStation 4 Satışlarda Xbox One'a Fark Atıyor - Haberler - indir.com

PlayStation 4 Satışlarda Xbox One'a Fark Atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-10 10:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

EA tarafından yapılan yeni duyuru kapsamında PlayStation 4 oyun konsolunun 2017'nin sonuna kadar rakip Microsoft Xbox One'a göre tam 2.5 kat daha fazla konsol sattığı ifade edildi. EA Games CEO'su Andrew Wilson tarafından yapılan konferans konuşmasında 2017 sonu ile beraber 103 milyon rakamına erişen Sony ve Microsoft konsollarının satış detaylarını aktardı. Bu kapsamda Sony 2017 sonuna kadar 73.6 milyon oyun konsolu satışı gerçekleştirirken Xbox One tarafında ise bu rakam sadece 29.4 milyon adet seviyesinde kalmış durumda.

Bazı satış karşılaştırmalarında bölgelere göre değişkenlik gösteren rakamlar ile Xbox One'ın değişken rakamlarını görüyoruz. Japon pazarında çok fazla satılmayan Xbox One dikkat çekerken, bazı verilere göre ise Amerika'daki konsol satışlarında Xbox One'ın üstünlüğü gözüküyor. Fakat Microsoft'un 2015 yılından beri büyük bir kullanıcı kitlesi kaybettiği gerçeği de bulunuyor. Sony bu kapsamda rakibinin önünde olduğu için oyun yapımcıları da Sony cephesini tercih ediyorlar.

Xbox One'un 30 milyona yakın bir kullanıcı kitlesine rağmen Sony'nin 3 katından daha fazla kullanıcısı yer alıyor. Bakalım yeni nesil konsollar ile beraber şirketler ne gibi hamleler yapacak göreceğiz.





PAYLAŞ