PlayStation 4 Oyunları iPhone'da Nasıl Oynanır? - Haberler - indir.com

PlayStation 4 Oyunları iPhone'da Nasıl Oynanır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 21:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sony’nin popüler oyun konsolu olan PlayStation 4 oyunlarını Android platformunda oynaman için henüz resmi bir çözümü bulunmuyor. Ancak kullanıcılar çeşitli üçüncü parti uygulamalar ile bu durumu sağlayabiliyorlar. Sony’nin resmi olarak Android işletim sistemine destek vermediği bilinirken, aynı durum iPhone için geçerli değil. Bizde sizlere bu içeriğimizde PlayStation 4 oyunlarını iPhone’da oynamak için yapmanız gereken yollardan bahsedeceğiz.

PlayStation 4 oyunlarını iPhone’da oynamak

Sony PlayStation 4 Pro satışa sunulduSony PlayStation 4 Pro satışa sunuldu

Akıllı telefonlar üzerinden oyun oynamak oldukça yaygınlaşmaya devam ederken, diğer tarafta teknolojiler de gelişmeye devam ediyor. Veri işleme ve aktarma teknolojisinde ilerleyen teknoloji ile oyunların oynama biçimleri de değişmeye devam ediyor. Bulut oyun deneyimini PlayStation konsolları ile sunan Sony, sadece internet bağlantısı ile en sevdiğiniz PlayStation oyunlarını iPhone ve Android cihazlarda oynatmayı başarıyor. Yayınlanan son güncellemelere göre PlayStation 4 oyunları iPhone’da oynanabilir duruma geldi.

Android tarafında şuan için Xperia serisi akıllı telefon ve tabletlerinde bu desteği bulunan şirket, iPhone tarafında da desteğini başlattı. Sony PlayStation 4’ün 6.50 firmware güncellemesi ile beraber iPhone 7 ve daha üstü cihazlarda PlayStation 4’ü kontrol etmek mümkün bir hal aldı. Ayrıca iOS 12.1 işletim sistemine sahip olmanız gerekiyor. PlayStation Remote Play uygulamasını App Store üzerinden indirerek PlayStation 4 oyunlarını telefonunuzdan oynamaya başlayabilirsiniz.

Bu durumda bazı sınırlamaların olduğunu belirtelim. Şuan için ekran kontrollerine izin verilirken, standart MFi kontrolcüsüne destek sağlıyor. Remote Play ile iPhone’da oyun oynarken çok az bir gecikme yaşayacaksınız. FPS oyunları oynamak oldukça zor gözükürken, Wi-Fi ağına bağlı kaldığınız süre iPhone cihazınız üzerinden PlayStation 4 oyunlarını rahat bir şekilde oynayabilirsiniz. Uygulamayı iPhone’a kurduktan sonra Wi-Fi aracılığı ile kolay bir şekilde PlayStation 4’e bağlanabilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.


PUBG PlayStation 4 İçin Geliyor!PUBG PlayStation 4 İçin Geliyor!
Rocket League, PlayStation 4 Cross-Play Beta programındaRocket League, PlayStation 4 Cross-Play Beta programında

PAYLAŞ