Play Store'da Go ve Lite Önerileri Yayınlanmaya Başladı - Haberler - indir.com

Play Store'da Go ve Lite Önerileri Yayınlanmaya Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-02 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın hafif işletim sistemi sürümü olan Android Go bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Android Go ile gelen uygulamalar ise düşük donanıma sahip cihazlar için daha performanslı çalışıyordu. Şimdi ise uygulama mağazası olan Play Store içerisinde Go ve Lite sürüm uygulamaları için yenilikler sunulmaya başlandı. Android uygulama mağazası olan Google Play Store'da artık uygulamaların Go ve Lite sürümlerinin önerileri gözükmeye başladı.

Bu noktada Facebook'u yüklemek isteyen kullanıcılar düşük donanıma sahip bir Android cihaz kullanıyor ise Facebook'un Lite uygulaması önerilecek. YouTube uygulamasında ise uygulamanın direkt olarak YouTube Go olan versiyonu öneriler kısmında gözükecek. Lite uygulamaları normal cihazlara göre daha az yer kapladığı için kullanım avantajı daha yüksek oluyor. Facebook'un normal uygulaması 60 MB yer kaplarken, Lite sürümünün ise 1.6 MB yer kapladığını belirterek aradaki farkı anlatabiliriz.

Ayrıca 1 GB RAM'e sahip cihazlar için ise Android Go uygulamaları oldukça performanslı ve stabil çalışacaktır. Android Go'nun Gmail, Google Maps, YouTube ve Google Arama gibi uygulamalarda yer aldığını belirtelim. Ayrıca bu Go sürümlerinin kırpılmış özelliklere sahip olduğunu ve ilerleyen zamanlarda uygulama çeşitliliğinin zenginleştirileceğini hatırlatalım.





PAYLAŞ