Play Store'da 30 Milyondan Fazla Kişiyi Etkileyen 50 Zararlı Uygulama Tespit Edildi - Haberler - indir.com

Play Store'da 30 Milyondan Fazla Kişiyi Etkileyen 50 Zararlı Uygulama Tespit Edildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 14:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Andriod işletim sistemine sahip olan cihazların uygulama indirme merkezi olan  Google Play Store, güvenlik yazılım sektörünün öncüsü Avast'ın yayınlamış olduğu güvenlik raporuna göre güvenli değil! 

Yazılım güvenliği alanında güvenilir şirketlerden biri olan Avast, mobil kullanıcılarının ne kadar güvende olduğunu görebilmek için geçtiğimiz günlerde yeni bir araştırmaya başladı. Avast'ın çalışma sisteminde yapay zeka teknolojisi olduğunu kullanıcılara hatırlatalım. Bulut tabanlı cihazlarla sağladığı veriler sayesinde internet içerisinde yer alan her şeyi ölçebiliyor. Avast'ı en önemli anti-virüs programı yapan virüslere karşı koruma ve daha virüs girmeden uyarı sistemi de buradan geliyor. 

Android Cihazı Hırsızlardan Koruyan Uygulama: Avast! Anti-Theft (Video)Android Cihazı Hırsızlardan Koruyan Uygulama: Avast! Anti-Theft (Video)

Avast'ın mobil kullanıcıları için özel bir Mobil Tehdit İstihbarat Platformu kurdu. Buradan elde edilen verilere göre ise Google Play Store'dan indirilen uygulamaların içerisinde reklam olduğunu açıkladı.  Google Play Store 5 bin ile 5 milyon aralığında değişen indirme reklamlarına sahip olan 50 adware uygulaması olduğu tespit etti.

Avast İndir: Android

Adware Uygulamaları Kullanıcıları Hedef Alıyor

Avast, bu reklam yazılımlı uygulamaların Android cihazların arka plan servislerini kısıtlamayı engellediğini söylüyor. Üçüncü parti Android kütüphanelerini kullanarak bu yazılımların birbirine bağlandığını ve arka planda çalışmaya devam ederek, cihazların pil ömrünü ciddi oranda azalttıklarını ve aynı zamanda cihazlarda yavaşlamaya neden olduğunu açıkladı. Ayrıca bu programın Google Play Store kurallarına uymayan kullanıcıları hedef olarak aldığı ve bu kullanıcılara sürekli reklam göstermek için de kütüphanelerden yararlandığı raporda sunulan dikkat çekici bilgiler arasında. Bu durum ise farklı firmalar ve kullanıcılar tarafından Google şirketinin geliştirmiş olduğu hedef kitle belirlemesinin kötüye kullanıldığı iddialarını gündeme getirdi

Google Play Store, güvenliği arttırıyor

Adware tabanlı uygulamaların çoğunlukla Filipinler, Hindistan, Endonezya, Malezya, Brezilya ve İngiltere'deki mobil kullanıcıları hedef aldığını belirten Avast bu uygulamaların hangi uygulamalar olduğunu da tespit etmiş durumda. Fotoğraf düzenleme, çeşitli oyunlar ve fitness programlarından oluşan bu yelpazenin kullanıcılar tarafından en çok indirilen program türleri olması da bir o kadar sarsıcı bir gerçek. Kullanıcıların reklam yazılımlarından korunması için android cihazlarında, verdikleri erişim iznine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Avast, her kullanıcının güvenlik yazılımı kullanmasını da öneriyor.
 


Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!
Google Play Store ile Android sistem güncellemeleri yapılabilecek!Google Play Store ile Android sistem güncellemeleri yapılabilecek!

PAYLAŞ