Play Store uygulama içi satın alma kurallarını sıkılaştırılıyor - Haberler - indir.com

Play Store uygulama içi satın alma kurallarını sıkılaştırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 15:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Google, Android uygulama mağazası Play Store'daki uygulama içi satın alımlar konusundaki kuralları, Apple'ın App Store için yaptığına benzer bir şekilde daha sıkı takip edecek.

Google, Apple'ın izinden giderek, Play Store'daki uygulama içi satın alım kurallarını daha sıkı şekilde denetleyecek ve Bloomberg raporlarına göre önümüzdeki günlerde yeni yönergeler yayınlayacak.

Instagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyorInstagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyor

Google, kuralları sıkılaştırıyor

Bilindiği üzere uygulama içi satın alımlar konusunda Apple, App Store kurallarını uygulamayı daha sıkı hale getirmiş ve bazı mobil uygulama geliştiricileri ile sorunlar yaşayarak davalık olma derecesinde ters düşmüştü. Özellikle Epic Store'nin Fortnite oyunu içindeki satın alım işlemlerinde kendi ödeme sistemini alternatif olarak sunması, Apple ve Google tarafından uygunsuz görülmüş ve uygulama, her ikisinin de uygulama mağazalarından kaldırılmıştı.

Google, uygulama içi satın alımlar konusunda Apple'ın mevcut kuralları ile benzer kurallara sahip. Ancak Google, bu kuralları faaliyete geçirmek konusunda ve Play Store'da yer alan uygulamaların denetimlerini gerçekleştirmekte fazla sıkı davranmıyordu.

Google, Play Store'da indirilmiş olan her uygulamadan, uygulama içi satın alma işlemlerinde %30 oranında bir komisyon alıyor. Uygulama içi satın alımlardaki kurallar uzun yıllardır var olmasına rağmen, NetflixSpotify ve Tinder'ın geliştiricisi olan Match Group da dahil olmak üzere birçok geliştirici bu sistemi atladı. Kuralları dikkate almayan geliştiriciler, kazanılan paranın haksız kazanç olduğuna inanıyor ve uygulamalarında kullanıcıların uygulama içi satın alımlar sırasında Play Store üzerinden değil kendi ödeme sistemlerini kullanıyor.

Google artık bu duruma dur diyerek, hakkı olduğu düşündüğü komisyonu almak için uygulama geliştiricilerini zorlayacak.



PAYLAŞ