Piyasayı Sallayan Katlanabilir Cihazların Fiyatları Dudak Uçuklatıyor - Haberler - indir.com

Piyasayı Sallayan Katlanabilir Cihazların Fiyatları Dudak Uçuklatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-26 09:45:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Durdurak bilmeden gelişim gösteren teknoloji piyasası katlanabilir cihazlar ile kullanıcıları son derece heveslendiriyor. Fakat eşsiz özelliklerinin yanı sıra fiyatları ile de dudak uçuklatan bu katlanabilir cihazlar ucuzlayacak mı sorusunu da akıllara getiriyor. Teknoloji piyasasının zirvesinde yer alan Xiaomi, Samsung, TCL, Huawei ve Oppo gibi devler katlanabilir ekran ve gövde üzerine tasarlanan akıllı cihazlar ile göz doldurmayı başarıyor. Peki bu katlanabilir akıllı cihazların fiyat dengesi değişecek mi?

Katlanabilir Cihazlar Fiyatları İle Dudak Uçuklatıyor

Her daim birbirinden farklı özellikler ile gelişim gösteren akıllı cihaz firmaları şimdi de katlanabilir akıllı cep telefonları ile piyasayı sallıyor. İlk aşamada oldukça küçük olan akıllı cihazlar gün geçtikçe oldukça büyük bir şekilde tasarlanmaya başladı. Bununla beraber aynı zamanda çözünürlük kapasiteleri de arttı. Buna ilaveten yıllardır üzerinde çalışmalar yapılan esnek yapı artık akıllı cep telefonlarında kullanılır bir durumda. Tüketici toplumunun dikkatini çekme konusunda her geçen gün başarılı adımlar atan akıllı cihaz geliştiricileri katlanabilir cihazlar ile piyasayı sallıyor. Bunu hem gelişmiş özellikleri hem de fiyatları ile yapıyor. Kullanıcıların aklına ilk olarak hem fiyatı hem de dayanıklılığı geliyor. Dayanıklılık ve uzun süre kullanım sorunlarını ortadan kaldırmasının ardından oldukça yaygınlaşan katlanabilir cihazların şimdi de fiyatının düşmesi arzulanıyor. 

Huawei Mate X İsmini Onaylattı!	Huawei Mate X İsmini Onaylattı!

20 Şubat tarihinde gerçekleşen özel bir etkinlikte Samsung Galaxy Fold ile karşı karşıya gelmiştik. Samsung Galaxy Fold, dikey yönde tek hamle ile katlanma özelliğine sahip. Tamamen açıldığı taktirde tablet boyutunda olan cihaz, katlandığı taktirde ise dış ve iç olmak üzere iki farklı panele sahiptir. İki farklı panel üzerinde de ayrı ayrı işlem yapabilirsiniz. Bu eşsiz teknolojinin fiyatı ise 1980 dolar yani 10500 TL olarak açıkladı. Bunun ardından 24 Şubat tarihinde sunulan Huawei Mate X adlı katlanabilir cihazla karşılaşıyoruz. Samsung'un ardından tanıtılan cihaz adeta Samsung'a misilleme yaparcasına hayatımıza girdi. Cihazın bilinen fiyatı ise 2299 euro yani 13900 TL olarak açıklandı.

El Yakan Katlanır Cihaz Fiyatları Düşecek Mi?

Bu soruya kesin cevap vermek oldukça zor. Bunun için geçmiş yılların verilerini detaylı bir şekilde incelemek gerekiyor. Şu an ki duruma baktığımız taktirde amiral gemisi olarak görülen cihazlar 1000 dolar fiyat üzerinden satışa sunulurken katlanabilir cihazlar bu durumu iki katına katlıyor. Geçtiğimiz yıllarda 1000 dolar civarında olan üst düzey akıllı cihazların özellikleri günümüzde orta segmentli cihazların özellikleri ile eşdeğer. Yani şöyle ki fiyat olarak sabit kalan cihazlar teknik açıdan oldukça iyi bir şekilde gelişim göstermektedir. 

Geçtiğimiz aylarda Twitter üzerinden yayılan bir videoda gördüğümüz Xiaomi tarafından çıkarılan katlanabilir akıllı cihaz son zamanların en farklı cihazı olarak karşımıza çıkıyor. Cihaz iki kenarından da katlanabilir konumda yer alıyor. Yani şimdikilerin oldukça üstünde bir sistem ile karşı karşıyayız. Xiaomi Mi Mix Flex adında olan cihazın şuan ücreti henüz belli değilken Hindistan’da 45.900 rupi başlangıç fiyatına sahip olacak. Yani vergisiz olarak 3450 TL’ye denk geliyor. Xiaomi Mi Mix Flex’i global pazara yılın ikinci çeyreğinde aramıza girmeye hazırlanıyor. Şu an için net olmamakla beraber elde edilen veriler doğrultusunda ucuz katlanabilir cihaz formu Haziran ayından itibaren olacak gibi gözüküyor 


Huawei Mate X Ortaya ÇıktıHuawei Mate X Ortaya Çıktı
Huawei Mate X İddialı Özellikler İle GeliyorHuawei Mate X İddialı Özellikler İle Geliyor
İşte tüm detayları ile Samsung Galaxy Foldİşte tüm detayları ile Samsung Galaxy Fold

PAYLAŞ