Pixel telefonların kamera yetkilisi Marc Levoy Google'dan ayrıldı - Haberler - indir.com

Pixel telefonların kamera yetkilisi Marc Levoy Google'dan ayrıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

The Information kaynaklı bir habere göre Google’da kritik bir ayrılık yaşandı. Buna göre Google Pixel akıllı telefonların kamera bölümünden sorumlu olan isim Marc Levoy, şirketteki görevinden Mart ayında ayrıldı. Konu hakkında ne Lenov ne de Google cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi. ABD merkezli teknoloji devi Google, sadece yazılım üzerine hizmet vermemekle beraber Android işletim sistemi ile milyonlarca akıllı telefona altyapı sunmaya devam ediyor. Pixel serisi akıllı telefon modelleri ise sunduğu sade Android sürümü ve yüksek performans ve donanımlı cihazları ile dikkat çekiyor.

Pixel telefonların sahip oldukları Google kamera uygulaması sayesinde rakiplere göre çok daha zayıf donanımlar kullanmalarına rağmen yüksek kaliteli fotoğraflar çekebiliyor.

Google, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdıGoogle, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdı

Google Pixel, kamera yetkilisi Google’dan ayrıldı

Google’ın sunduğu bu akıllı telefonların kamera tarafındaki hem donanım hem de yazılımlar dikkat çekiyor. Her iki bölümden sorumlu olan isim ise Marc Levoy olarak karşımıza çıkıyordu. Google kurucuları olan Sergey Brin ve Larry Page ile dostlukları yüksek lisans döneminden beri olan Levoy, yaklaşık 6 sene önce 2014 yılında Google kapsamında çalışmaya başlamıştı. Şirket Levoy’a Pixel telefonların kameralarını en iyi hale getirme görevi vermişti. Levoy ise bu başarıyı uzun süre sürdürürken, şimdi ise ayrıldığı ortaya çıktı.

The Information kaynaklı habere göre Levoy, mart ayında Google’daki görevinden ayrıldı ve Pixel telefonlardaki HDR+, gece modu ve portre gibi özelliklerin geliştirilmesine öncülük eden Levoy, Google markalı telefonların yer aldığı bir konuma ulaşmasında önemli bir pay sahibi olmuştu. Bu ayrılık ile alakalı her iki cepheden de herhangi bir açıklama gelmezken, ayrılık sebebinin ne olduğu ise bilinmiyor. Bazı ortaya atılan iddialarda ise şirket içindeki bazı karşıt görüşlerin olduğu ve bu karşıt görüşlerden birisinin ise Levoy olabileceği düşünülüyor.


Google yeni Pixel telefonlarında neden Samsung işlemci kullanmak istiyor?Google yeni Pixel telefonlarında neden Samsung işlemci kullanmak istiyor?
Google Pixel 4a iPhone SE rakibi olacakGoogle Pixel 4a iPhone SE rakibi olacak

PAYLAŞ