Pixel 4’ün Motion Sense özelliği nasıl çalışıyor? - Haberler - indir.com

Pixel 4’ün Motion Sense özelliği nasıl çalışıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-03 17:04:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

15 Ekim tarihinde tanıtımı yapılacak olmasına rağmen özellikleri ve tasarımı bütün ayrıntıları ile gözler önüne serilen Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL modellerinin ne merak edilen özelliğinin Motion Sense olduğu biliniyor. 

Project Soli adlı radar teknolojisine dayanan Motion Sense, ileri seviye izinleri barındırdığı için bütün ülkelerde kullanıma sunulamayacak. Şimdilik 38 ülkeyi kapsayan Motion Sense özelliğinin nasıl çalışacağı bir hayli merak ediliyor.

Google Pixel 4 tanıtım videosu sızdırıldıGoogle Pixel 4 tanıtım videosu sızdırıldı

Motion Sense Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Bunun sebebi olarak da kullanıcıların hareketler ile telefonlarına komut verebiliyor olması gösteriliyor. El hareketleri ile komut verme özelliği hali hazırda akıllı telefonların hepsinde var. Fakat bu özellik günlük kullanıma yeteri kadar uyum sağlayamadığı için yaygın değil. 

9to5Google aracılığı ile yayınlanan tanıtım videolarında, çokça merak edilen bu özelliğin nasıl kullanılacağı açıkça görülebiliyor. Pixel 4'ün kullanıcılara sunacağı bu eşsiz özelliğin işlevselliği ve sağlayacağı avantaj burada net olarak görülebilmektedir. Ayrıca el hareketleri ile birlikte göz hareketleri de aktif olarak algılanabiliyor. 

Bu özelliklerden bazıları, kurmuş olduğunuz alarmı susturmak için elinizi yana doğru hareket ettirmeniz aynı zamanda gelen aramalarda da aynı işlemi yaparak çağrıyı susturabilirsiniz. Bu özelliklerin yanı sıra daha birçok işlevi de kullanabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra dinlemekte olduğunuz bir müziği değiştirmek istediğiniz takdirde ise mimikleriniz ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu özelliklerin tek el kullanımı oldukça kolaylaştıracağı da öngörülüyor. 


Google Pixel 4 tanıtım tarihi belli oldu!Google Pixel 4 tanıtım tarihi belli oldu!

PAYLAŞ