Pixel 4a performans testinde görüntülendi - Haberler - indir.com

Pixel 4a performans testinde görüntülendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

İnternet devi Google’ın uzun bir süredir tanıtması beklenilen akıllı telefon modeli Pixel 4a için özel hazırlanan duvar kağıtları ortaya çıktı. Duvar kağıtları haricinde Pixel 4a modeli ayrıca performans testlerinde de gözüktü. Toplam 16 adet yüksek çözünürlüklü duvar kağıdı olarak paylaşılan bu görselleri Pixel 4a modelinde dahili olarak göreceğiz. Google’ın amiral gemisi serisi Pixel 4 ailesinin en yeni üyesi olacak olan Pixel 4a cihazı sahip olacağı özellikler ve tasarım noktasında uzun bir süredir merak ediliyor. Google tarafından henüz resmi açıklama gelmemesine karşılık, cihazın çeşitli özellikleri karşımıza gelmeye devam ediyor. Orta segment bir telefon olacak Pixel 4a modelinde Snapdragon 730 işlemcisi yer alması bekleniyor. Snapdragon 765 yada 768 gibi daha güncel işlemciler ile de gelmesi bekleniyor. Pixel 3a ve 3a XL modellerinde bulunan Snapdragon 760 ile kıyaslandığında ise oldukça önemli bir gelişim olarak gözüküyor.

Pixel 4a modeli hakkında yeni detaylar

Google, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdıGoogle, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdı

Modelin performans testlerinde ortaya çıkan detaylara göre cihaza Snapdragon 730 işlemcisi güç veriyor. 8 nm üretim sürecine sahip olan bu işlemci 2.2 Ghz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir yapıda geliyor. Kryo 470 çekirdeklerinden oluşan işlemci, Adreno 618 grafik birimine sahip durumda. Her yıl amiral gemisi ailesine ek olarak uygun fiyatlı bir model çıkartan Google, Pixel 4a için özel olarak tasarlanan duvar kağıtlarını da paylaştı. Bir YouTuber tarafından yayınlanan görseller toplam 16 adet olurken 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip durumda.

Cihazın donanım detaylarına devam edecek olursak, 6 GB RAM ile beraber 128 GB dahili depolamanın yer alması bekleniyor. Ekran tarafında 2340 x 1080 piksel Full HD+ bir çözünürlük sunacak olan bu modelin 5.81 inçlik ise ekran büyüklüğü olması düşünülüyor. Panel tipi noktasında ise yüksek bir ihtimalle OLED ekranı bu telefonda göreceğiz. Optik görüntü sabitleyici ile beraber arka kamerada 12.2 megapiksel bir değeri görmemiz bekleniyor. Performans testlerinde Pixel 4a modelinin bazı testlerde Snapdragon 845 işlemcisine sahip Pixel 3 modelini arkasında bıraktığı gözüküyor. AnTuTu tarafında ise 10 bin puanlık bir fark gözüküyor.


Google yeni Pixel telefonlarında neden Samsung işlemci kullanmak istiyor?Google yeni Pixel telefonlarında neden Samsung işlemci kullanmak istiyor?
Google Pixel 4a iPhone SE rakibi olacakGoogle Pixel 4a iPhone SE rakibi olacak

PAYLAŞ