Pinterest'in kullanıcı sayısı, 250 milyona ulaştı - Haberler - indir.com

Pinterest'in kullanıcı sayısı, 250 milyona ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-12 18:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Sosyal Medya

Pinterest, birçok sosyal medya platformu arasında hızlı bir yükseliş ile yoluna devam ederken, kullanıcı sayısı 250 milyona ulaştı.

Pinterest, son zamanların popüler sosyal platformlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Platformun ismi gündemde çok fazla yer almasa da Pinterest hem ülkemizde hem de dünya çapında birçok kullanıcıya sahip. Öyle ki Pinterest’in en son ulaştığı kullanıcı sayısının, 250 milyon olduğu Pinterest tarafından açıklandı. Platformda bulunan Pin sayısının da 175 milyardan fazla olduğu söylendi. Genel anlamda sosyal medya platformları arasındaki öncü isimlerin kullanıcı sayılarında düşüş yaşanırken, Pinterest bunun tam tersi bir haber ile kendisinden söz ettirdi.

Yeni kayıtların büyük bir kısmı ABD dışından oluyor

Kullanıcı sayısı ile yükselişe geçen Pinterest’e gelen yeni kayıtların yüzde 80’i, ABD dışından oluyor. Aynı şekilde platforma uğrayanların yarısından fazlası da yine ABD dışından. Nielsen çalışmasına göre, Pinterest kullanıcılarının yüzde 98’i, platformdaki fikirlerini dışardaki hayatlarına taşıyor ve kullanıyorlar. Şu an 175 milyardan fazla pin bulunan platformdaki pin sayısı, bir yıl içerisinde yüzde 75 oranında artış gösterdi. Stil fikirleri, sanat, sevilen ürünler ve DIY projeleri, en çok ilgi gören ve kaydedilen fikirler oldu.

Pineterest tarafından, platformun açıklanan kullanıcı sayısıyla birlikte bir yazı da paylaşıldı. Yazı da kendilerini heyecanlandıran şeyin kullanıcı sayısı değil, insanların Pinterest’i kullanım şekli olduğunu söylediler. Sosyal medya platformlarının son dönemlerde politikleşmesine karşın, insanların Pinterest’i zaman geçirmek için tercih ettiklerini belirttiler.

Pinterest Nedir?

Görsel ağırlıklı bir sosyal paylaşım sitesi olan Pinterest, ilgi alanlarınıza göre kendinize albümler oluşturmanıza ve aynı ilgi alanlarına sahip insanlarla iletişim kurmanıza olanak tanıyor. Hem yakın çevrenizi takip edebiliyor hem de panosunu beğendiğiniz kişileri takibe alarak, onlarla iletişim kurabiliyorsunuz. 2010 yılında faaliyete geçen sosyal platform, 2011 yılında ismini daha çok duyurarak popüler bir hale geldi. Ülkemizde de oldukça fazla kullanıcısı bulunuyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ