Pinterest'i 4 farklı şekilde daha yaratıcı kullanabilirsiniz - Haberler - indir.com

Pinterest'i 4 farklı şekilde daha yaratıcı kullanabilirsiniz

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-05 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Liste

Sosyal medya siteleri arasında yer alan Pinterest, kullanım açısından son derece popüler olacak nedenlere sahiptir. Hatta Pinterest'in bağımlılık yapacak zengin özellikleri mevcuttur. Bu bağımlılığını kötü anlamda algılamak son derece yanlış olacaktır. Kullanıcılar Pinterest'i doğru amaç doğrultusunda kullandığı taktirde çok daha faydalı olacak bir platformdur. Ürün pazarlama işlemlerini gerçekleştirmek, iş dünyasını dijitale taşımak ve bununla beraber aynı zamanda ekip ile beraber proje yürütmek için birçok amaç mevcuttur. Yazımızın devamında ise Pinterest platformunun görsel düzeninden tam olarak faydalanmanızı sağlayacak dört yaratıcı kullanım özelliğini inceleyeceğiz. 

1. Gezi Planlamak

Pinterest Kullanım KılavuzuPinterest Kullanım Kılavuzu

Pinterest üzerinden gezi planları yapmak hem çok kolay hem de çok daha sağlıklı olacaktır. Şöyleki bir seyahate çıkmadan önce, gitmek istediğiniz yeri, kalacağınız yeri, görmek istediğiniz manzaraları, gitmeyi planladığınız yerleri, uçuş seçeneklerini ve bunun gibi daha bir çok ögeyi yakından inceleme imkanı elde edebilirsiniz. Bu başlıklar altında pano oluşturarak çok daha verimli bir kullanım elde edebilirsiniz. Kendi hesabınız üzerinden nerede kalacağınız, neleri görmek istediğiniz ve oraya nasıl gideceğiniz konusunda güzel bir pano oluşturarak çok daha görselli bir alan oluşturabilirsiniz. Yaptığınız gezi planlarında yapmak istediklerinizi unutmamak için istediğiniz ögeleri kendi panonuza ekleyebilirsiniz. Bu konu hakkında herhangi bir kısıtlama ile karşı karşıya kalmıyorsunuz. Bunun yanı sıra aynı zamanda seyahatinizde yanınızda olmasını istediğiniz eşyalarında bir listesini Pintereset üzerinden yapabilirsiniz. Görsel şeklinde oluşturulan liste hem daha akılda kalıcı olacak hem de kontrol sisteminizi kolaylaştıracak. 

2. Görsel Bir Liste Oluşturmak

Pinterest görselliğin zirvesinde olan bir platformdur. Pinterest görsel liste oluşturmak açısından son derece mükemmel bir ortam oluşturuyor, aynı zamanda hazırladığınız görsel listeyi inanılmaz bir seviyede yaratıcılığınızı geliştirmek için kullanabilirsiniz. Pinterest harika yemek tariflerinin, gitmek istediğiniz yerlerin görsellerini, almak istediğiniz eşyaların ya da almayı planladığınız ögelerin listelerini görsel olarak listeyebilirsiniz. Görsel zekanız daha kuvvetliyse Pinterest sizin için muhteşem bir seçenek olacak. 

3. CV Oluşturmak

Mevcut çalışmalarınızı zengin içerikler ile sunmak için Pinterest platformundan faydalanabilirsiniz. Becerilerinizi, eğitim durumunuzu, sahip olduğunuz özel yetenekleri, hobilerinizi, sahip olduğunuz dillerin bilgisini kolaylıkla Pinterest üzerinden listeleyerek değerlendirebilirsiniz. Sosyal medya platformları hayatımızın her alanında faydalı olduğu gibi aynı zamanda iş başvurusu işlemlerinizde de aktif olarak kullanabileceğiniz bir platformdur. Yaratıcılığınızı göstererek iş başvurusunda bulunmak isterseniz, bu şekilde başvuru yapanların gerisinde kalmamak adına çeşitli çalışmalar yapmanız gerekiyor. İşverenlerin yenilikçi yaklaşımlara yöneliminden emin olduğunuz taktirde şıklıktan, incelikten uzak standart CV hazırlamak sizin için çok daha doğru olacaktır. 

4. Hediye Defteri Hazırlamak

Pinterest platformu, online bir sistem üzerinden satın almak istenilen tüm ögelerin takip işlemlerini gerçekleştirmenin en kolay yolu olarak görülüyor. Elbette ki sadece bu amaç doğrultusunda kullanmakla kısıtlı olduğunuzu düşünmeyin. Pinterest üzerinden hediye defteri oluşturmak son derece keyifli olacaktır. Hediye defteri oluşturarak ailenizin, arkadaşlarınızın, dostlarınızın neleri istediğinizi öğrenmelerine yardımcı olabilirsiniz. Pinterest platformunu kendi zevkleriniz doğrultusunda çok daha yaratıcı bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu hem sizi hem de dijital ortam kullanımını zenginleştirecektir. 

 


İlgili uygulamalar
Pinterest yeni filtreleme özelliklerine kavuştuPinterest yeni filtreleme özelliklerine kavuştu
Pinterest'in kullanıcı sayısı, 250 milyona ulaştıPinterest'in kullanıcı sayısı, 250 milyona ulaştı
Pinterest Nedir, Pinterest Ne Amaçla Kullanılır?Pinterest Nedir, Pinterest Ne Amaçla Kullanılır?

PAYLAŞ