Pinterest, VisualGraph'ı Satın Aldı - Haberler - indir.com

Pinterest, VisualGraph'ı Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 16:04:28
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Pinterest, Kevin Jing ve David Liu adlı yazılımcılar tarafından geliştirilen görüntü tanıma ve görsel arama teknolojisi girişimi VisualGraph'ı pinleme teknolojisini daha ileriye taşımak için satın aldı.

VisualGraph'ın resmi web sitesinde yer alan duyuruya göre resmilik kazanan bu satış ile VisualGraph'ın iki kurucusu Pinterest ekibine katılmış oldu. Bu sayede de Pinterest hem teknoloji üreten bir şirketi satın almış hem de mantıklı bir yetenek satın almasına imza atarak önemli bir yatırım yapmış oldu. Pinterest tarafından yapılan açıklamaya göre bu satın alma sonrasında, şirket pinleme teknolojisini geliştirmek ve pin'lenen fotoğrafların daha iyi tanınması için çalışmalara başlayacağını duyurarak, kullanıcılarının aradıkları fotoğraflara daha kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağını bildirdi.

Pinterest'in kullanıcı sayısı, 250 milyona ulaştıPinterest'in kullanıcı sayısı, 250 milyona ulaştı

Yukarıdaki resimde bu teknolojinin nasıl bir mantık ile çalıştığını görebilirsiniz. Özellikle kadın kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilen Pinterest'in kadınlar için önemli bir moda noktası olduğunu düşündüğümüzde resimde görünen A.B ve C örnekleri sayesinde bu teknolojinin kadınların ne kadar çok işine yarayacağını anlayabiliriz. 

Geçtiğimiz günlerde Türkçe dil desteğini de bünyesine katarak yayın hayatına başlayan Pinterest, yaptığı yatırımlar ile birlikte kullanıcıların deneyimlerine doğrudan etki etmeye çalıştığını ve buna paralel olarak da kullanım oranının artacağını tahmin edebiliriz.


Pinterest Nedir, Pinterest Ne Amaçla Kullanılır?Pinterest Nedir, Pinterest Ne Amaçla Kullanılır?
Pinterest İçerik Stratejisi OluşturmaPinterest İçerik Stratejisi Oluşturma

PAYLAŞ