Pinterest, şikayetlerden sonra politikasında değişikliğe gitti - Haberler - indir.com

Pinterest, şikayetlerden sonra politikasında değişikliğe gitti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-18 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Görüntü paylaşım özelliğine sahip olan ve çeşitli temalar üzerine fotoğraflar paylaşılan Pinterest, politikasında değişiklik yaptı. Bunun yanı sıra 1600 çalışanı olan ve çalışanlar son zamanlar içerisinde, özellikle de firmanın taciz ve misilleme dahil olmak üzere bir takım şikayette bulundular. 

Pinterest, uzun süreli bir araştırmaya başladı

Söz konusu sosyal medya şirketi, sahip olduğu kültüre ilişkin olarak geçtiğimiz Çarşamba beş ay önce başlatmış olduğu bir araştırma hakkında bir rapor yayınladı. Söz konusu bu araştırmada ele alınan bir takım konular vardır. Temel olarak taciz ve ayrımcılık ile ilgili olan bu araştırma, hukuk firması olan Wilmer Hale tarafından yürütülüyordu. Bu sorunları ortadan kaldırmayı amaçlayan şirket, firmanın özellikle de çalışanlarını anlayabileceği "ombudsman" ofisinin kurulmasını öneriyordu. Yapılan bu araştırma sonucunda Wilmer Hale, toplam olarak 350 çalışanla konuştu ve sorunun temeline inmek adına çalıştı. Şirket yönetim kurulu, Çarşamba günü çalışanlarla paylaşılan ve şirketin web sitesi üzerinden de kamuya açık olarak yayınlanan veri oy birliği ile kabul edildi. 

Facebook Pinterest benzeri uygulaması Hobbi'nin fişini çektiFacebook Pinterest benzeri uygulaması Hobbi'nin fişini çekti

Ombudsman, bir şirkette sorunları, şikayetleri ve teşebbüsleri ele alıp değerlendirme yaparak konu hakkında çözüm bularak iki tarafı da tatmin edici cevaplar veren kişiye denir. Geçtiğimiz aylar içerisinde şirket çalışanları şirket hakkında yaptıkları şikayetlerle gündeme gelmişti. Bu şikayetlerden bir kısmı, şirketin aleyhinde dava açılmasına sebep oldu. Haftanın ilk gününde, eski COO Francoise Brougher, Pinterest platformunda bir cinsiyet ayrımcılığı davası açıldı ve söz konusu bu dava sonucunda ise şirket, Brougher ve avukatlarına 20 milyon dolar ödeme yaptı. Bunun yanı sıra, teknoloji konusunda yetersiz kalınan gruplara 2,5 milyon dolar ödeme yaptı. Wilmer Hale, şirket için daha fazla açıklamasını önleyecek gibi gözüküyor. Aynı zamanda şirket, üstüne aldığı sorumluluğu bir an önce ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

Rapor, Pinterest’in geleceği adına önem gösteriyor

Pinterest hakkında ortaya çıkan rapor, "Buraya Nasıl Geldik” başlıklı bölümle başlıyor. Daha önce de politika ekibinde olan bu iki şirket çalışanı, Ifeoma Ozoma ve Aerica Shimizu, Haziran ayı içerisinde şirketteki ırkçılık ve cinsiyetçilik hakkında bir konuşma yaptı. Söz konusu bu rapora göre şirket, çalışanları tarafından yapılan şikayetleri sürekli olarak takip etmek için merkezi bir işyeri araştırma ekibi kurmalıdır. 

Ek olarak rapor, çalışanlarının sorununu gidermek için “sorun giderme ekibi” kurulması çağrısında bulunuyor. “Olası bir durumda şirket, oluşan sorunu kendi içinde çözmeli ve bu sorunun kime iletilmesi gerektiğini de bilmelidir.” şeklinde devam ediyor. Şirkette çalışanların bazıları, şikayetlerin arasına alkol ve uyuşturucu politikasını da eklemişti. Raporda bu şekilde bir detayın yer almaması, alkol kullanmayan çalışanların iş etkinliklerinde kendilerini rahatsız etmemesine yol açtı. Bu öneriler gibi bir çok öneriyi içinde barındıran rapora karşılık bir şirket çalışanı şunları söyledi, “Şirketimiz, Yönetim Kurulu Özel Komitesi tarafından önerilen değişiklikleri yapmaya kararlıdır. Çalışanlarımıza değer veriyoruz ve uygulamamızın herkes için çeşitli, eşitlikçi ve kapsayıcı ortam oluşturmak için sorumluluğumuzu biliyoruz.”


Pinterest’in başı ”gizlilik politikasıyla” derttePinterest’in başı ”gizlilik politikasıyla” dertte
Pinterest 2020 trendlerini yayınladıPinterest 2020 trendlerini yayınladı
Pinterest kişiye özel özellikler getiriyorPinterest kişiye özel özellikler getiriyor

PAYLAŞ