Pinterest Şeffaflık Raporu - Haberler - indir.com

Pinterest Şeffaflık Raporu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Microsoft'un hükümetlerin talep ettiği kullanıcı veri oranlarının yansıtıldığı şeffaflık raporununu internet kullanıcıları ile paylaşmasından sonra şimdi de sosyal paylaşım platformu Pinterest'te ilk şeffaflık raporunu yayınladı.

Pinterest tarafından yayınlanan rapora göre servis, Google, Facebook ve Twitter gibi internet devlerinin tam tersine hükümetlerden veri paylaşımı adına daha az talep görmekte. Son 6 aylık hükümet isteklerini rapor halinde yayınlayan Pinterest, Haziran 2013 ile Aralık 2013 tarihleri arasında toplamda sadece 12 talep almış. Bu taleplerden sadece bir tanesi federal mahkeme kararıyla istenirken diğer 11 talep ise eyalet mahkemeleri tarafından istenmiş durumda. 

Yayınlanan raporda 4 istek ile California eyaleti ön plana çıkarken, Pinterest tarafına ulaşan isteklerin hepsinin de ABD yargı organlarına ait olmasının yanı sıra diğer hiç bir ülkeden talep almamış olması da ayrı bir dikkat çekici konu olarak karşımıza çıkıyor.

Pinterest Şeffaflık RaporuAyrıntılı detaylarını Pinterest'in Proje Müdürü Adam Barton'ın blog yazısında bulabileceğiniz Pinterest şeffaflık raporunu yayınlayan servisin mobil uygulamalarını da aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla cihazınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ