Pinterest Nedir ve Kullanımı Nasıldır? - Haberler - indir.com

Pinterest Nedir ve Kullanımı Nasıldır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-14 19:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

2010 yılının Ocak ayı itibariyle hayatımıza giren Pinterest, tam 9 yıldır faaliyetlerini sürdürerek istikrarlı bir şekilde ilerlemeye kat etmeye devam ediyor. Fakat ne yazık ki Pinterest diğer sosyal medyaları kadar popüler olmayı başarmış değildir. Yani şöyle ki her dört insandan üçünün kullandığı bir mecra haline gelmiş değildir. Pinterest denildiğinde insanların aklına ilk olarak estetik ve son derece güzel fotoğraflar gelmektedir. Peki tam olarak nedir bu Pinterest ve nasıl kullanılır? Pinterest ile ilgili bilgi edinmek isteyen ya da Pinterest kullanmaya başlayacaklar için hazırlamış olduğumuz bu yazıda sizin için Pinterest hakkında bilgiler yer alıyor. 

Pinterest Nedir?

2010 yılının Ocak ayından bugüne kadar varlığını sürdüren Pinterest, görsel paylaşım sitesi olarak varlığını devam ettirmektedir. Kullanıcıların yaratıcılıklarını ön plana çıkarak ve adeta harika eserleri saklamak amacıyla geliştirilmiş olan Pinterest bugün hak ettiği popülerliği elde etmiş durumda değildir. Aslında Pinterest'i diğer sosyal medya platformları gibi kullanmak mümkündür. Fakat şu an ki daha çok kullanım amacı, seyahat, moda, iç dekorasyon ve buna benzer konularda fikir edinmek amacıyla kullanılıyor. Pinterest kendini adeta görsel keşif motoru olarak algılıyor. Aslında pek de haksız sayılmaz. Projeniz ya da araştırmak istediğiniz içerik ne olursa olsun Pinterst bu konuda size görsel açıdan yardımcı olacak en önemli mecralardan biridir. Son derece kullanışlı bir arayüz ile tasarlanmış olan Pinterest'in bu konularda tercih edilmesini sağlayan sebeplerden biri de elbette görsel zenginliğidir. 

Pinterest İçerik Stratejisi OluşturmaPinterest İçerik Stratejisi Oluşturma

Pinterest Kullanımı Nasıldır?

Pinterest, bünyesinde birkaç unsur yer alıyor. Bu unsurlardan bazıları şunlardır:

1. Pinler

Pinterest platformunun en önemli unsurlarından biri şüphesiz ki pinlerdir. Pinler, beğendiğiniz bir görseli kaydetmenizi sağlayan özel bir araçtır. Sayfa içerisinde bulunan herhangi bir görseli kaydetmek için görselin üzerine tıklayın ve açılan görsel önizlemesinin sağ üst kısmında yer alan Kaydet butonuna tıklayın. 

2. Arama Çubuğu

Ana sayfanın sol üst köşesinde ara çubuğunu göreceksiniz. Arama çubuğuna, aramak istediğiniz kategoriye uygun anahtar kelime yazarak işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Arama çubuğuna yazdığınız kelime ile ilgili konular arama çubuğunun hemen alt kısmında sıralanacaktır. Bu sıralanan konular, arama çubuğunun hemen altındaki renkli butonlardır.

3. Profil

Pinterest hesabının en önemli kısımlarından biri de elbette ki profilinizdir. Adınızın üzerine tıklayan herkes, genel bilgilerinizi, avatarınızı ve bağlantılarınızı görüntüleyebilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda takipçi sayınızı ve takip ettiğiniz kişi sayısını da profilden görüntüleyebilirler. Takip ettiğiniz kişi sayısı ile sizi takip eden kişi sayısından az olmasının, kullanıcıdan kullanıcıya çok ciddi fark ettiğini de söylemek gerekir. 

4. İlgi Alanı

Pinterest üzerinde ilk kez vakit geçiriyorsanız kesinlikle ilgi alanlarınızı ayarlayarak ilerlemeniz gerekiyor. Kayıt işlemlerinizi başarı ile gerçekleştirdiğiniz zaman, ana sayfa üzerinde yer alan görseller ve arama çubuğu üzerinden arattığınız tüm içerikler ilgi alanlarınıza göre karşınıza listelenecektir. Kullanımınızı kişiselleştirerek daha verimli sonuçlar elde etmek için ilgi alanları bölümünü es geçmemek gerekiyor. 

 


Pinterest'i 4 farklı şekilde daha yaratıcı kullanabilirsinizPinterest'i 4 farklı şekilde daha yaratıcı kullanabilirsiniz

PAYLAŞ