Pinterest Kullanım Kılavuzu - Haberler - indir.com

Pinterest Kullanım Kılavuzu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-27 20:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Sosyal Medya

Ben Silbermann, Evan Sharp ve Paul Sciarra tarafından 2009 yılının Aralık ayında hayatımıza giren Pinterest, 2010 yılında sosyal medya platformu olarak anılmaya başlanmıştır. Bu iki yıl içerisinde çok fazla duyulmasa da, 2011 yılıyla birlikte adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran Pinterest, bu yıldan sonra popüler bir platform haline gelmiştir. Aynı şekilde kullanıcı sayısında da artış görülmüştür.

Pinterest ne işe yarar?

Pinterest, kullanıcılarının istedikleri, hoşlarına giden her türlü video ve fotoğrafı "board" olarak adlandırdığı kullanıcıların kendilerine ait tahralarında paylaşabildiği bir platform. Paylaşma işlemi de, Pinterest literatüründe pinleme olarak geçiyor. Yani kullanıcılara istedikleri paylaşımlarını platform üzerine tahtalarına pinliyorlar. Platform içeriklerinizi arşivliyor ve sizinle aynı alanda hobilere sahip insanlarla tanışmanıza olanak tanıyor. Genel olarak platformun üyelerine bakıldığında, büyük bir oranın kadın olduğu görülüyor. Fakat zaman içerisinde erkek kullanıcı sayısında da artış olduğu biliniyor. Türk üyeler açısından platformun bir eksiği bulunuyor. O da, Pinterest'in henüz Türkçe dil desteğine sahip olmaması. Türkçe dil desteği sunulduktan sonra, diğer sosyal medya platformlarının bu özelliği ekledikten sonraki durumları göz önünde bulundurulursa, Pinterest kullanıcı sayısında artış olabileceği düşünülüyor.

Pinterest'e nasıl üye olunur?

Eğer Pinterest sosyal medya platformuna üye olma kararı alırsanız, öncelikle bir davet almanız gerekir. Sosyal medya platformuna girdiğinizde, karşınıza ana sayfada bir davetiye gönderme seçeneği çıkar. Buna tıklayarak size bir davetiye gelmesini beklemek zorundasınız. En fazla birkaç gün, en az birkaç saat içerisinde e-posta hesabınıza gönderilen davetiye bağlantıya tıklayın. Daha sonra, Facebook ya da Twitter hesabınızla sosyal medya platformuna bağlanabilirsiniz.

Nasıl Profil Oluştururum?

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ekranda sağ üst köşede adınızın yazdığı yere tıklayın. Profilinize girdikten sonra, 'Edit Profile'seçeneğine basın ve profilinizi düzenlemeye başlayın. Burada isterseniz profil fotoğrafı yükleyerek, belli başlı kişisel bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Ekleyeceğiniz bilgiler arasına hobilerinizi yazarsanız, sizinle aynı ilgi alanına sahip insanlarla iletişim kurmanızı kolaylaştırmış olursunuz.

Başkalarının paylaştığı içerikleri nasıl incelerim?

Pinterest'te en ilginç içerikler genellikle sizin ana sayfanıza düşüyor. Buradan içerikleri inceleyebileceğiniz gibi, yorum yapıp, beğenebiliyorsunuz da. Fakat Like (beğen) ve Comment (yorum yap) seçenekleri dışında farklı bir seçenek daha bulunuyor o da Repin (yeniden pinle). Repin yaparak, beğendiğiniz bir içeriği kendi tahtanıza da ekleyebilmiş oluyorsunuz. Eğer bir fotoğrafı yakından incelemek isterseniz, üzerine basarak daha büyük bir şekilde açabilirsiniz. Dilerseniz, Facebook zaman tünelinizde, beğendiğiniz fotoğrafların görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu özelliği aktifleştirmezseniz, fotoğraflar görünmez. Pinterest'te beğendiğiniz her fotoğrafın bildirimi, paylaşan kişiye gider. Aynı şekilde repin edildiğinde de bildirim gider. Eğer bir kullanıcıyı takip etmek isterseniz de, kişinin adına tıklayıp  'Follow' tuşuna basmanız yeterli.

Tahtamda nasıl paylaşım yaparım?

Paylaşım yapmak için, önce tahta eklemeniz gerekli. Bunun için sağ üst köşede yer alan Add (Ekle) seçeneğine basarak, 'Create a Board' ile tahtanızı oluşturabilirsiniz. Sonra tahtanın adını ve kategorisini seçerek tahta oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz. Tahtanızı oluşturduktan sonra, Pinterest'in belirlediği bazı kuralları göz önünde bulundurarak paylaşım yapabilirsiniz. Bu kurallardan bazıları; platformda cinsel içerikli ve nefret söylemi barındıran fotoğraf ve videolara izin verilmez. Fotoğrafı aldığınız kaynak Pinterest tarafından genellikle eklenir, eklenmezse siz eklemeye çalışın. Kaliteli içerikler oluşturmak adına  13 yaş üzeri fotoğraf girmeniz önerilir.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ