Pinterest İçerik Stratejisi Oluşturma - Haberler - indir.com

Pinterest İçerik Stratejisi Oluşturma

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 12:14:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Pinterest, bildiğiniz üzere insanların fikir aradığı, Pinler seçerek veya Pininizi paylaşarak insanların tam olarak aradığı şeye ulaşmalarına olanak sağlayabilirsiniz. İşte sizler için Pinterest içerisinde içerikler geliştirmenize yardımcı olacak birkaç öneri:

Hedef Kitleniz Gibi Düşünün

Yeni Pinler oluştururken öncelikle hedef kitleniz açısından bakın. Neden Pinterest kullanıyorlar? Ne tür fikirlere ihtiyaç duyuyorlar? Karar almakta kitleye nasıl yardımcı olabiliriz? gibi sorular hakkında kafa yorun. Bu sayede hedef kitlenize en uygun Pinler üretebilirsiniz. 

Pinterest'in aylık Ne Kadar Kullanıcısı olduğunu biliyor musunuz?Pinterest'in aylık Ne Kadar Kullanıcısı olduğunu biliyor musunuz?

Yeniden Kullanın ve Geri Dönüştürün

Elinizde bulundurduğunuz görüntüleri başka bir amaca uyarlayarak Pinterest'te işe yarar hale getirmenin yolları vardır. Başka platformlardan resimleri ve videoları yeniden kullanabilirsiniz.

İşe yarar bir yere yönlendirin

Eğer bir kullanıcı sizin Pininize tıklıyor ise, Pininiz hakkında daha fazla bilgi almak istiyordur. Açılış olarak sayfanızın doğal olarak bu sürecin ikinci adımı olmasını sağlayın. Ürün içerikli Pinler, kullanıcı bu ürünleri satın alma konusunda bir sayfaya yönlendirmelidir. Bu sayede kullanıcı Pininize tıklayarak ürün satın alma sayfasına gidebilir ve bu ürünü satın alabilir.

Aynı açılış sayfası içerisinde birçok Pin oluşturmakta sorun çıkmamaktadır. Aksine Pinterest'te bunu öneriyor. Farklı türden insanlara ulaşabilecek çeşitli görüntüler kaydedin. Bu sayede Pinlerin arama sonuçlarında çıkma ihtimali oldukça artacaktır.

Sözü Uzatmaktan Çekinmeyin

Pinlerinize açıklama yazmayı unutmayın. Açıklamalar, bağlam sunmanıza yardımcı olur. Bu sayede markanız güçlenir. Kullanıcılar akışlarında açıklamanın bir kısmını görür fakat Pininize tıklandığında yazdığınız açıklamanın tamamı gözükebilir. Pin açıklamaları, konu ve hedefe uygun olmalıdır. Bir yemek tarifi paylaşıyorsanız eğer, ana malzemelerden ya da hazırlık yöntemlerinden bahsedebilirsiniz. Bir eylem çağrısı da eklerseniz trafik veya satış oranları da arttırmanıza yardımcı olabilir.

Açıklamanıza konu ile alakalı #etiket koyun

Piç açıklamaları, arama sonuçlarında Pininizin nasıl göründüğünü etkiler. Pinlerin doğru kişilere ulaşmasını sağlamak için anahtar sözcükleri ve konu etiketini optimize edin. Anahtar sözcük seçmek için Pinlerinizin kimlerin görmesini ve onun nerede görünmesini istediğinizi düşünün. Önerilen konulara bakmak için Pinterest aramasına yazarak işe başlayabilirsiniz. Pinterest konu etiketleri, genel arama terimleri şeklinde işlev görür ve en çok konuşulan içerikleri bulmak için kullanılırlar.


İlgili uygulamalar
Pinterest, görsel aramalara yeni Lensler eklediPinterest, görsel aramalara yeni Lensler ekledi
Pinterest Kullanım KılavuzuPinterest Kullanım Kılavuzu
Pinterest yeni filtreleme özelliklerine kavuştuPinterest yeni filtreleme özelliklerine kavuştu

PAYLAŞ