Ping nedir? En fazla kaç olmalı? - Haberler - indir.com

Ping nedir? En fazla kaç olmalı?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-10 17:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özellikle oyuncuların en büyük sıkıntılarından birisi olan Ping değeri ve onun detaylarını bu içeriğimizde sizlere anlatmaya çalışacağız. Ping değeri sadece oyun değil ayrıca internet üzerinden gerçekleştirilen canlı video görüşmeleri, sesli görüşmeler ve dosya indirmeleri gibi birçok işlemde büyük bir rol oynamaktadır. Peki ideal ping değeri ne olmalıdır ve ping testi nasıl yapılır sizlere bu içeriğimizde bunlardan bahsedeceğiz.

Ping nedir?

Ping, internet ağı üzerinden bir başka bilgisayara gönderilen ve daha sonra aynı şekilde geri dönen sinyale verilen isimdir. Milisaniye şeklinde ölçülen bu sinyal, verinin bilgisayarınızdan internet sunucusuna gidip gelme süresini göstermeti sağlar. Bu ölçüm ile bilgisayar ve sunucu arasındaki gecikme oranı netleşmiş oldu. 2.Dünya savaşında denizaltı mürettebatları, okyanustaki başka bir gemiye olan mesafelerini ölçmek için gönderdikleri sonar sinyalinin geri dönme süresine gönderdiği sonar sinyalinin sesinin kelimeyle tasviri olan ping adını vermiş.

İnternetten alışveriş yaygınlaşıyorİnternetten alışveriş yaygınlaşıyor

Çevrimiçi oyun dünyasında ise ping, bir oyuncunun bilgisayarı ile oyun sunucusu arasındaki ağ gecikmesini ifade ediyor. Eğer oyunun sunucusu sizin internet bağlantısı aldığınız kaynağa yakın ise pinginiz de düşük olur. Uzak ise pinginiz belli bir ms değerinde kalır.

Ping testi nasıl yapılır?

  • Windows arama kutusunu açarak CMD yazın ve Enter’a basın.
  • Gelen komut penceresine “ping <İP adresiniz>” komutunu girin ve Enter’a basın.
  • Gelen sonuçta time

Ping neden yükselir?

Servis sağlayıcı altyapı kalitesi


 

Online oyunlarda internet altyapınızın büyük bir önemi bulunmaktadır. İnternet servis sağlayıcınızı iyi seçmeniz noktasında ping değeriniz de iyi seviyelerde olacaktır. Ancak bu kalite çevrimiçi oyunlarda daha başarılı olmanızı sağlarken, daha başarısız olmanızı da sağlayabilir. Enizine bağlayacağınız internetin servis sağlayıcının özellikle fiber altyapı olduğundan emin olun. Maksimum verimi almak için bağlantınızı LAN kablosu ile gerçekleştirin.

İnternet hızı

İnternet bağlantı hızınız ping değerinizi etkileyen büyük faktörlerden biridir. Bu noktada daha yüksek bir bağlantı hızı verileri sunucuya daha hızlı gönderip almanızı sağlar. Bu sayede pinginiz düşük olur. Daha yavaş bir bağlantı ise verileri sunucuya geç gönderir ve ping değeriniz yüksek olur. Ping değerinizin yüksek olması bu noktada oyunlarda gecikmeler yaşamanıza sebep olacaktır.

Uydu, kablo ve fiber bağlantılar yüksek hızlara erişmenizi sağlayabilir. Ancak sadece kablo ve fiber ile düşük gecikme sağlanabilmektedir. Çoğu servis sağlayıcısı internet bağlantısı, telefon ve TV ile bir arada paketleri kullanıcılarına sunar ve pinginiz için ek cihazları tercih etmemenizi öneririz.

Yetersiz bant genişliği

Bant genişliği tıpkı internet bağlantı hızı ve altyapısı kadar önemli bir detay değildir. Ancak bazı noktalarda bant genişliğiniz yetersiz kalabilir. Siz oyun oynarken ağınıza birden fazla kişinin bağlanması ve video ile indirme işlemleri yapılması ping değerinizin yükselmesine sebep olacaktır. Bu noktada daha geniş bant kullanmayı tercih edin.


Microsoft, yeni internet tarayıcısı Edge'i güncellediMicrosoft, yeni internet tarayıcısı Edge'i güncelledi
Google Stadia ne kadar internet harcıyor?Google Stadia ne kadar internet harcıyor?

PAYLAŞ