Pil ömrünü kısaltan etmenler - Haberler - indir.com

Pil ömrünü kısaltan etmenler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-07 09:25:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Akıllı telefon teknolojisi ilerledikçe, bataryaların dayanma süresi de kısalmaya başladı. Çünkü, cihazlara yüklenen uygulamalar, oyunlar vs. bataryanızın daha da az dayanmasına neden oluyor. Bu durum nedeniyle telefonlarınızı daha fazla şarj etme gereksinimi duyuyorsunuz. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda da, batarya ömürleri de eskisine göre kısalıyor. İlk aldığınız zamanla kıyaslandığında, şarjınızın çok daha kısa sürede bittiğini fark ediyorsunuz. Telefonunuzun batarya gücünü etkileyen faktörler ve bunların önüne nasıl geçileceğine dair bazı bilgileri, şöyle sıralayabiliriz;

Telefonumun Şarjı Neden Hemen Bitiyor?

  1. GPS takibi

Telefonunuzda konum takibini devamlı olarak açık tutmanız, pil ömrünüzü kısaltan etmenlerden  bir tanesi. GPS'inizi kapatmak istemiyorsanız da, onu optimize etmeniz gerekir.

  1. Zayıf sinyal

Pilinizin tükenmesine neden olan bir diğer etmen de, kablosuz ağınızdan ya da wi-fi ağınızdan zayıf sinyal almanız. Sinyal oranınız sabit olmadığı takdirde, cihazınız sinyali sabitlemeye çalışır ve bu işlem pilinizi bitirir.

  1. Şarj etme şekli

Telefonunuzu gece şarj takıp gün içerisinde kullanıyorsanız, bu pek sağlıklı bir yöntem olarak görülmüyor. Şarj etme şeklinizi belli bir döngüye sokmamanız gerekiyor.

  1. Yüksek sesle müzik dinlemek

Cihazınızda müziğinizi son ses açıp dinliyorsanız, bir zaman sonra, bu durum telefonunuzun pilini yormaya başlar. Hoparlörden müzik dinlemeyi seviyorsanız bile, pil ömrünüzü uzatmak için, müzik dinleme sürenizi kısaltmalısınız.

  1. Çok sıcak ya da çok soğuk ortam

Akıllı telefonlarda kullanılan  lityum iyon pilleri, ne çok soğuk ne de çok sıcak ortamı sever. Telefonlarınızın bir anda çok soğuk ya da çok sıcak ortama geçmesi, pilinizi bitiren etmenlerdendir.

  1. Büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranlar

Son birkaç yıldır aksi bir telefona rastlamak pek mümkün olmuyor. Fakat durum böyle olunca, telefon daha fazla güç harcamak durumunda kalıyor. Buna çözüm olarak, ekran parlaklığınızı düşürebilirsiniz ya da ekranın kapanma süresini olabildiğince kısa tutabilirsiniz.





PAYLAŞ