Photoshop ile Kara Kalem Çalışmasını Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Photoshop ile Kara Kalem Çalışmasını Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-14 12:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Adobe Photoshop, herkes tarafından bilindiği ve adından da anlayacağınız üzere fotoğraflarınız üzerinde profesyonel değişiklikler yapmanız konusunda size yardımcı olacak seçenekler sunmaktadır. Öyle ki Photoshop uygulamasını kullanarak fotoğraflarınız üzerinde kara kalem çalışması yapmak da mümkündür. Mevcut fotoğraflarınızı harika birer kara kalem çalışmasına çevirmek isterseniz yazımızın içeriğinden faydalanabilirsiniz. Photoshop ile Kara Kalem Çalışmasını Nasıl Yapılır? sorusunun yanıtını yazımız ile bulabilirsiniz. Söz konusu bu rehber Adobe Photoshop uygulaması ile neler yapacağınız hakkında size yardımcı olacak içerikler sunmaktadır. 

İster kendi fotoğraflarınızı ister sevdiklerinizle çekmiş olduğunuz fotoğrafları birer karakalem çalışmasına çevirerek, bu şekilde sevdiklerinize sürpriz yapmak sandığınızdan daha da kolaydır. Sevdiklerinizi mutlu etmek için son derece kolay adımları takip ederek Adobe Photoshop uygulaması üzerinden işlem yapmak çok kolaydır. Çeşitli fotoğraflar üzerinde farklı adımlar ile değişiklik yapmak için sizde bu uygulamanın içeriklerinden faydalanın. Çeşitli değişiklikleri yapmak için ihtiyacınız olan tek şey, doğru ışık altında yakın plandan çekilmiş olan kaliteli bir fotoğraf. Bu eksikliğinizi tamamladığınız taktirde güçlü bir çalışmaya imza atabilirsiniz. Söz konusu kaliteli fotoğrafa sahipseniz, geri kalan adımları takip edebilirsiniz. 

Fotoğraflarınızı kara kalem çalışmasına çevirmek için öncelikle ilk adım karakalem çalışmasına dönüştürmek istediğiniz fotoğrafı Adobe Photoshop uygulaması üzerinden açıyorsunuz. Daha sonra ise, ana sayfanın sağ kısmında yer alan katmanlar panelinde gördüğünüz katmana sağ tıklayarak Katmanı Çoğalt butonuna tıklıyoruz. Orijinal katmana çift tıklayıp, yeni açılan penceredeki ekranda Tamam butonuna tıklayarak katmanın kilidini kaldırıyoruz. Bu sayede katman kullanılabilir bir halde oluyor. İlk adımda kopyalama yaptığımız katmana tıklıyoruz ve hemen üst kısımda yer alan Normal seçeneğine tılayarak Renk Soldurma karışımı seçeneğini seçin.

Bunu da yaptıktan sonra tekrar kopyalama yaptığınız katmana tıklıyoruz ve CTRL + I butonuna tıklıyoruz. Ya da üst kısımdaki menüde yer alan Görüntü > Ayarlamalar > Ters Çevir adımlarını izliyoruz. Kopya katmana tekrar tıkladıktan sonra üstteki menüden Filtre - Bulanıklaştır - Gauss Bulanıklığı adımını izleyin. Bu aşamada seçeceğiniz değeri fotoğraflarınıza göre belirleyebilirsiniz. Adobe Photoshop uygulamasının içeriklerinden faydalanarak fotoğraflarınız üzerinde profesyonel değişiklikler yapabilirsiniz. Burada seçim elbette ki size bırakılıyor ve işlemlerinizi kendi tercihleriniz doğrultusunda yaparak değişikliklerin her birini kaydedebiliyorsunuz. Hem özellikler hem de kendi yaratıcılığınız ile fotoğraflarınızdan harikalar yaratacaksınız. Seçenekleri değerlendirerek fotoğraflarınız ile farklı tasarımlar yapabilirsiniz. 

 

Daha sonraki adımda ise, katmanlar panelinde boş bir alana tıklayın, hemen alt kısımda yer alan yuvarlak butonu tıklayarak işlemlerinize devam edin. Buradan da Ton yani Doygunluk seçeneklerini ayarlıyoruz. Fotoğrafınızın ton ayarlamasını -100 değerine yeni en sol kısma doğru kaydırıyoruz ve sağ üst kısımdaki çift oklu butona tıklayarak işlemlerinize devam edin. Tekrar aynı butona tıklayın ve bu sefer de Düzeyler seçeneklerini tıklayın. Bu aşamada ise, çok minik oynamalar yaparak fotoğrafınızın uygun bir şekilde görülmesini sağlayacaksınız. Mevcut fotoğraflarınız ile harikalar yaratmak için size sunulan seçenekleri değerlendirerek uygulama kullanımınızı zenginleştirebilirsiniz. 

 

 





PAYLAŞ