Phil Schiller Apple'daki görevini bıraktı - Haberler - indir.com

Phil Schiller Apple'daki görevini bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD’li teknoloji devi şirket Apple, yayınlamış olduğu bir duyuruda Dünya Geneli Pazarlama Başkan Yardımcısı Phil Schiller’in görevi bıraktığını açıkladı. Phil, Apple’da Apple Fellow görevini üstlenecek ve diğer görevlerini ise yapmaya devam edecek. Apple’ın bugün paylaşmış olduğu bir duyuru ile yönetim ekibinde yapılan önemli bir değişiklik açıklandı. Şirket, Apple’daki kariyerine 1987 yılında başlayan ve şirketin Dünya Geneli Pazarlama Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Phil Schiller’in görevden ayrılacağını açıkladı.

Phil Schiller, Apple’ın açılmasına göre liderliğiyle yada teknik bilgisiyle şirkete katkıda bulunmuş kişilerin üstlendiği Apple Fellow görevinde bulunacak. Bunula beraber App Store ve Apple etkinliklerini yöneten isim olmaya ve Apple CEO’su Tim Cook’a raporlar vermeye devam edecek.

Apple Silicon işlemcili ilk Mac fiyatı ile gündemdeApple Silicon işlemcili ilk Mac fiyatı ile gündemde

Apple’ın önemli ismi Phil Schiller yerini başkasına bırakacak

Phil Schiller konu hakkında yaptığı açıklamada 'Beni ağırladıkları sürece burada çalışmaya devam edeceğim.' Sözlerini kullandı. Apple’ın meşhur I bleed six color deyimini kullandı ve açıklamasında şunlara yer verdi; "Apple'da çalışmaya ilk 27 yaşımdayken başladım. Bu yıl 60 yaşıma girdim ve hayatımda bazı planlı değişiklikler yapmanın zamanı geldi." Phil Schiller’in Apple’da açacağı bu konuma yeri dolduracak kişi de şirket tarafından açıklandı. Buna göre Apple’da Dünya Geneli Pazarlama Başkan Yardımcısı görevini üstlenecek olan ismin Greg Joswiak olduğu belirtildi. Greg, uzun süredir şirketin ürün pazarlama bölümünde bulunuyordu.

Phil Schiller’in görevden ayrılışına yönelik Apple CEO’su Tim Cook’tan da açıklama geldi. Cook, Phill’in Apple’ı şu anki şirket olmasını sağladığını ve yeni görevinde de kendisinin Apple’daki onlarca yılını özel kılan rehberliğini göstereceğini belirtti. Cook, Joz’un ürün pazarlamadaki yıllarca oluşan deneyiminin yeni görev için kendini muhteşem bir aday yaptığını açıkladı. Phil Schiller, Apple’ın ürünlerini ve pazarlamasını 30 yıldır yöneten isimlerden birisiydi.


Telegram Apple'ı haksız rekabet nedeniyle dava ettiTelegram Apple'ı haksız rekabet nedeniyle dava etti
Yeni bir davayla karşı karşıya kalan Apple Çin'deki üretimini durdurmak zorunda kalabilirYeni bir davayla karşı karşıya kalan Apple Çin'deki üretimini durdurmak zorunda kalabilir

PAYLAŞ