Petrol fiyatları 2020'de zirve yapabilir! - Haberler - indir.com

Petrol fiyatları 2020'de zirve yapabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 14:58:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Kripto Para

Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz aylarda yayınladığı küresel ısınma raporu ve bu soruna karşı alınması gereken önlemlere ilişkin raporuna karşı, Uluslararası Enerji Ajansı yeni yayınladığı "Dünya Enerji Görünümü 2018" isimli bir raporda, 2020'li yıllarda petrol talebi rekor düzeyde artabileceğini ve yeni üretim sahaları açılmaması halinde fiyatların oldukça yükseleceğini belirtti.

Petrol fiyatları 2020'de zirve yapabilir!

Yayınlanan bu raporlarda ayrıca, artan enerji ihtiyacından dolayı karbon dioksit salınımlarının da oldukça artmaya başlaması sonucunda bunu azaltmaya çalışan ülkelerin bile politika değişikliğine gideceğini, bu nedenle 2040 yılına kadar bu salınımların artacağı belirtilmiş durumda. Salınımlarda ki en büyük artış, enerji ihtiyacını iki katına çıkartacak olan Hindistan'da olacağı düşünülüyor. Talep artışı küçük değerlerde kalacak olsa da Çin de en yüksek petrolü kullanmaya devam edecek.

Küresel çapta internete bağlı cihaz ve nesneler çok daha fazla olacak. Bu yüzden elektrik ihtiyacı da oldukça fazla bir şekilde artacaktır. Etkisinin ne kadar olacağı tam olarak bilinmese de, bitcoin madenciliği ve elektrikli araçların da enerji ihtiyacına ciddi anlamda katkı olacağı da kaydedilmiş. Tüm bu veriler ışığında petrol talebi giderek artacak ve yeni üretim planları hayata geçirilmezse 2020'li yıllarda petrol üst seviye fiyatlara çıkacak. Yayınlanan bu raporlarda yenilenebilir enerji gelişmelerinin göz ardı edildiği yönde eleştirilere cevap veren IEA, raporun amacını öngörülen politikaların bizi nereye göreceğini tespit etmek amacı ve hükümetlerin gerekli önlemleri alması amacıyla yayınlandığı belirtilmiş.





PAYLAŞ