PES 2020 farklı isimle geliyor - Haberler - indir.com

PES 2020 farklı isimle geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-04 13:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Popüler futbol oyunu PES 2020’nin duyurusu esnasında Konami tarafından oyun adında değişikliğe gidilmesi oldukça dikkat çekti. Pro Evolution Soccer gibi uzun zamandır bilinen isim yerine artık eFootball şeklinde bir isimlendirme yapıldı. Yılların serisi olan PES 2020 için neden böyle bir isim değişikliğine gidildiği ise Konami tarafından açıklandı.

PES 2020 İsmi Neden Değişti?

Twitter’ın Peşine Düşen BlackBerry Patent İhlalini İddia EdiyorTwitter’ın Peşine Düşen BlackBerry Patent İhlalini İddia Ediyor

Konu hakkında Lennart Bobzien şu sözleri dile getirdi;

“Oyunun tam adı bundan sonra “eFootball: PES” şeklinde olacak. Örneğin bu yıl eFootball PES 2020 şeklinde adlandırılacak. Önümüzdeki dönemde espor alanına odaklanacağız. Geçmişte PES League ve eFootball Pro gibi profesyonel kulüplere yönelik turnuvalar düzenleyerek zaten espora olan ilgimizi göstermiştik. Bu kalıbı ürün adlandırmasında da kullanarak hayranlarımıza ve geniş bir izleyici kitlesine esporların ilerleme adına çok büyük bir yer taşıdığını duyurmuş olacağız.”

“Oyun hakkında konuşurken Pro Evolution Soccer’da geçen Soccer (futbol) kelimesini Amerikan kökenlerinden ötürü Avrupa’da kullanmak biraz sıkıntılı olabiliyordu. Bu yüzden değişim yapmayı düşündüğümüzde oyunun adını football yapmaya, artık neredeyse bir miras haline geldiği için de PES kısaltmasını ürün adı içerisinde tutmaya karar verdik. Sonuç olarak ikisinin bir karışımı olan eFootball: PES ortaya çıktı.”

Konami diğer yandan Manchester United’in de oyunda resmi ve lisanslı olarak yer alacağını belirtti. Bazı bölgelerde Scott McTominay kapak yüzü olacakken tüm takım kadrosu ve kulüp stadı yine lisanslı olarak oyun içerisinde yer alacak. PES 2020 oyunu Xbox One, PS4 ve PC için 10 Eylül’de resmi olarak yayında olacak.


PES 2019 için, önemli bir güncelleme yayınlandıPES 2019 için, önemli bir güncelleme yayınlandı

PAYLAŞ