Periscope Yasağı Sonrasında Scope İsimli Yeni Uygulama Yayınlandı - Haberler - indir.com

Periscope Yasağı Sonrasında Scope İsimli Yeni Uygulama Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-04 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Twitter'ın popüler canlı yayın uygulaması olan Periscope'un kullanımı dün akşam saatlerinde ülkemizdeki faaliyetleri durduruldu. Açıklanana göre Periscope'a ait tüm reklam ve tanıtım çalışmaları durduruldu. Özellikle ülkemizde sosyal medya platformlarına zaman zaman gelen erişim engelleri biliniyordu. Ancak son yaşanan olay ile Periscope servisi ülkemizde durduruldu. Periskop İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri LTD.ŞTI tarafından popüler uygulama Periscope'a açılan dava sonucunda Periscope servisinin Türkiye'de durdurulma kararı alındı.

Bu konu ile alakalı karar ise şu şekilde belirtiliyor:

"İhtiyati tedbir isteyen vekili, marka tecavüzüne esas teşkil eden davalı Twitter'e ait Periscope isimli mobil uygulama diger davalılara ait Ios ve Android işletim sistemleri üzerinden kullanıcılara ulaştırıldığını ve söz konusu mobil uygulamaya erişimin engellenmesini, ayrıca yine mobil uygulamaya ait web sitesi olan www.periscope.tv internet sitesine ve @periscopeco isimli twitter kullanıcısının da dava konusu tecavüzün yer bulduğu diğer kaynaklar olduğunu ve tedbiren erişime engelleme kararı verilmesini, ayrıca yine davalıların Periscope adı altında tüm reklam ve tanıtım çalışmalarının ihtiyati tedbir yoluyla önlenmesini talep etmiştir."

Fakat bu durumdan sonra kısa süreli erişim sıkıntısı yaşanan Periscope uygulamasının adı ülkemizde değiştirildi. Erişim engeli yapılan Periscope Twitter hesabının yerine Scope isimli yeni bir hesap açılarak Türk kullanıcılara "Merhaba! Sadece Türkçe kullanıcılarımız için bir Twitter hesabı oluşturduk. Ürün güncellemeleri ve yenilikler için takipte kalın!" tweet'i yayınlandı. Şuan için Periscope canlı yayın uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcılar Google Play Store üzerinde yayınlanmış olan Scope isimli yeni uygulamayı indirmeleri gerekmektedir.

Bu uygulama ismi değişikliği ile alakalı iOS tarafında ise Scope uygulamasının yakın zamanda App Store'a geleceği bekleniyor. Bakalım bu engellemeler neticesinde tekrardan Scope ile Türkiye pazarına giren uygulama kullanıcı kaybedecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ