Periscope Uygulamasına Reklamlar İle Para Kazanma Dönemi Geliyor - Haberler - indir.com

Periscope Uygulamasına Reklamlar İle Para Kazanma Dönemi Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-30 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Twitter para kazanma yollarını arttırmaya devam ediyor. Her noktada reklamcılıktan yararlanan şirket, bu yoldan bir gelir elde etme işine girişiyor. Bu noktada Twitter'ın popüler canlı yayın uygulaması olan Periscope'a kullanıcılar canlı yayına bağlanmadan hemen önce reklam eklenebilir. Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre ikinci yılını bitirmeye hazırlanan Periscope uygulaması, üzerinden artık firmanın para kazanabileceği duyuruldu. Bu yeni duyuru ile beraber Twitter artık hem Periscope üzerinde bulunan kayıtlı video içeriklerine hemde canlı yayın öncelerine reklam koyabilecek.

Twitter'ın bu yeni hamlesi periscope üzerinden yayın yapanlar için de bir kazanç kaynağı olsada politika ve kurallar gereği bazı kullanıcıların bu sistemi kullanmasından vazgeçilmesi söz konusu olacaktır. Twitter'ın ana platformdaki reklam gelirlerinde düşüş yaşanması, şirketi yeni gelir kaynakları aramaya çıkarttı diyebiliriz. Diğer reklam türlerine göre yüksek oranlarda istatistik ve kazanç sağlayan video reklamlar, periscope ile Twitter tarafından da kullanılacak. Twitter bu konuyla bağlantılı olarak daha önce dijital medya şirketlerinin video tekliflerinin olduğu NewFronts etkinliğine katılacağını belirtmişti.

Önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek olan bu etkinlik mikro blog servisi tarafından duyuruldu. Yoğun ilgi görmesi beklenen etkinlik kapsamında Oscar ödülleri, spor müsabakaları ve videolar reklam veren şirketler tarafından ödüllendirilecek. Reklam piyasasında her şirketin pay sahibi olma adına birçok çalışmaları bulunuyor. Bu noktada Facebook ve YouTube'un rakamsal olarak gerisinde kalan Twitter'ın bu durumdan nasıl yükselişe geçeceği merak konusu oluşturuyor.

Ayrıca bu yeni canlı videolara reklam durumu reklam verenler için de ayrı bir risk içeriği diyebiliriz. Twitter tarafından konu ile yapılan açıklamada ilk olarak bu reklamların profili yüksek şov, spor müsabakası gibi hesaplarda gözükeceğini belirtiyor. Reklam verenlerin ise Twitter'ın Amplify programına katılması gerektirdiğini belirtiyor. Bakalım bu yeni reklam stili ne gibi farklılıklara neden olacak göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ