Performans canavarı Gigabyte Radeon RX 6600 XT tanıtıldı - Haberler - indir.com

Performans canavarı Gigabyte Radeon RX 6600 XT tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 14:30:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bugünden itibaren Gigabyte markalı iki farklı yeni seri karşımıza çıkıyor. Bunlar; Gaming ve Eagle olarak isimlendirilmiş.

Hatırlarsanız daha önce AMD’nin 1080p oyunculuk için tasarladığı RX 6600 XT ekran kartlarından sizlere söz etmiştik . Şimdi de şirketin üretim ortaklarından Gigabyte, özel soğutmalı RX 6600 XT ekran kartı modellerini kullanıcıların beğenisine sundu. Gigabyte’ın yeni modellerinde temel olarak iki farklı seri görüyoruz.

Gigabyte bu defa ışıklı bellekler üretecekGigabyte bu defa ışıklı bellekler üretecek

Gigabyte RX 6600 XT Gaming

Üst seviye olarak piyasaya sürülen bu kartlar, Windforce 3X soğutma sistemi, verimli ısı dağılımı sağlamak için birlikte çalışan üç blade fan, GPU ile doğrudan temas halinde olan kompozit bakır ısı boruları, 3D aktif fanlar ve Screen cooling gibi önemli özelliklere sahip.

AMD, Hibrit işlemciler için yeni patent aldı

Bildiğiniz gibi ortada yer alan fan, hava akışını sağlamak için tersine dönüyor ve daha verimli bir performans elde edilmesini sağlıyor. Fan ömrünü uzatmak isteyen şirket bunun için fanın ömrünü yaklaşık 2 kat uzatabilen ve sessiz çalışmasını sağlayan grafen nano yağ da kullanmış

Bir diğer öne çıkan özellik ise kartların kullanıcıların RGB Fusion 2.0, kart üzerindeki aydınlatmayı kontrol edebilmelerini, özel efektler ayarlayabilmelerini ve diğer AOURS cihazlarla senkronize sağlayabiliyor olması. Daha yüksek frekans hızlarına sahip olan bu model aynı zamanda güçlü bir arka plakayla birlikte geliyor. Ancak Gigabyte henüz frekans hızları ile ilgili bir bilgi yayımlamış değil.

Son olarak, bu ekran kartlarının 1 adet 8 pin güç bağlantısı ve 500W güç kaynağı gerektirdiğinin de altını çizelim.

Gigabyte RX 6600 XT Eagle

EAGLE olarak isimlendirilen seride ise WINDFORCE 3X soğutma teknolojisi, 3D aktif fanlar, Screen cooling ve yine grafen nano yağlar tercih edilmiş. Tıpkı şirketin Gaming ailesinde olduğu gibi Eagle serisinde de kartlar 3 adet fanla karşımıza çıkıyor. Yine kartın arka kısmında kartın genel yapısını güçlendiren ve PCB’nin hasar görmesini engelleyen sağlam bir plaka yer alıyor.

Bunun yanı sıra şirket, Eagle serisinde de ultra dayanıklı bobinler, kapasitörler ve soğutma sistemi kullandığını açıkladı. Güç bağlantı için yine 1 adet 8 pin yeterli ve minimum 500W güç kaynağı önerilmekte. Ayrıca kart üzerinde 2 adet DisplayPort 1.4a ve 2 adet HDMI 2.1 portu konumlandırılmış durumda.


GIGABYTE X570 Aorus Master Oyuncu Anakartı TanıtıldıGIGABYTE X570 Aorus Master Oyuncu Anakartı Tanıtıldı

PAYLAŞ