Pentagon, Google'ı Çin konusundaki yaklaşımları nedeniyle eleştirdi! - Haberler - indir.com

Pentagon, Google'ı Çin konusundaki yaklaşımları nedeniyle eleştirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-10 09:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

ABD'li üst seviye bir general, Amerikalı teknoloji devlerinin Pentagon ile çalışmak istemiyorken, Çin'deki firmalar ile iş kovalamalarını anlamadıklarını söyledi. Bu sözlerin ilk hedefi ise tabii ki Google şirketi oluyor. Bu yüzden Pentagon, Google'ı Çin konusundaki yaklaşımları nedeniyle eleştirdi!

Pentagon, Google'ı Çin konusundaki yaklaşımları nedeniyle eleştirdi!

Deniz Kuvvetleri Generali, ABD GenelKurmay Başkanı Joseph Dunford, ABD'li şirketlerin Çin'de çalışmak için taviz vermeleri konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda, "bizler iyi adamlarız ve özgürlüklerin kısıtlandığını, Çin'in firmalardan fikri hakları alacağını bildiğimiz Çin'de iş ilgilerimizi ilerletmek için taviz vermemiz bana anlaşılmaz geliyor" sözlerini kullandı. Google şirketinin CEO'su olan Sundar Pichai, firmanın uzun zamandır Çin'e yatırım yaptığını ve ABD ile sağlık ve siber projelerinin devam ettiğini söylemişti. 

Google, Mors kodu bulunan oyunların geliştirilmesine yardım ediyorGoogle, Mors kodu bulunan oyunların geliştirilmesine yardım ediyor

Bu yıldan daha önceki dönemlerde ise Google, ABD hükumeti ile, ABD askeriyesinin havada bulundurduğu drone'lardan alınan görüntüleri analiz etmesine olanak sağlayan bir proje anlaşmasını, bazı etik nedenlerden dolayı iptal etmişti. Project Maven olarak isimlendirilmiş olan bu savunma programı, firma ve savaş teknolojisi üzerinde çalışmaları kabullenmeyen çalışanlar arasında mesafeler oluşmasına neden olmuştu. Google şirketi aynı zamanda arama motorunun Çin piyasası için bazı sansürlü sürümü üzerinde çalışıyor ve firma bunun deneysel olduğunu söylüyor. 

Kanun koruyanlar, çalışanlar ve insan hakları aktivistleri firmayı bu şekilde sansürlü içeriklerde, Çin hükumetine karşı sessiz kalmak ile suçluyor.


Youtube'un Google Play üzerinde yüklenme sayısı açıklandıYoutube'un Google Play üzerinde yüklenme sayısı açıklandı
Google Android ve iOS için ortak uygulama geliştirdiğini duyurduGoogle Android ve iOS için ortak uygulama geliştirdiğini duyurdu
Google gizli moddaki aramalarınızı da izliyorGoogle gizli moddaki aramalarınızı da izliyor

PAYLAŞ