Pembe WhatsApp kullanıcıları dikkat! - Haberler - indir.com

Pembe WhatsApp kullanıcıları dikkat!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Akıllı cep telefonlarda tutulan verilerin her biri kullanıcıların gizliliği dahilindedir. Fakat bazı kötü amaçlı yazılımlar, iyimser görünümleriyle içine sızarak verileri ele geçirir. Konuyla ilgili olarak tespit edilen son uygulama ise pembe WhatsApp oldu. Bu hafta sık sık adından söz ettiren pembe WhatsApp uygulaması, tema görünümü ile geliyor ve kullanıcı gizliliği de büyük oran riske atıyor. Özetle ise akıllı cep telefondaki tüm veriler bu uygulamadan dolayı çalınmakla karşı karşıya kaldı. 

Pembe WhatsApp, tema sunarak sızıyor

Dünyanın en popüler sohbet uygulaması WhatsApp'a yeni görünüm kazandırdığı dile getirilen pembe WhatsApp, geçtiğimiz haftalar içerisinde internet güvenliği araştırmacılarından Rajshekhar Rajaharia tarafından tespit edildi. Rajshekhar, tehlikeli olduğu dile getirilen bu uygulamayı Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Aynı zamanda söz konusu bu uygulamanın genellikle gruplarda sık sık gezdiği de dile getirildi. Hackerler, gruplarda paylaştığı ”WhatsApp in Pink” uygulamasıyla kullanıcıların bilgilerin erişim sağlanıyor. Kullanıcılar, yeni tema deneyimlemek için indirmiş olduğu bu uygulamayla beraber esasından verilerini paylaşmış oluyor. Bu sayede kötü amaçlı kişilerde pembe WhatsApp uygulamasıyla bazı bilgileri çalma aşamasına kadar gidiliyor. 

WhatsApp hesaplarının kalıcı olarak banlanmasına neden olan bir güvenlik açığı tespit edildiWhatsApp hesaplarının kalıcı olarak banlanmasına neden olan bir güvenlik açığı tespit edildi

Söz konusu bu dolandırıcılığın şu an için ne ölçüde olduğu henüz belli değildir. Fakat internet güvenliği araştırmacısı Rajshekhar, verilerin kontrolünü tekrar ele almak için mümkün olan en kısa zaman içerisinde bu uygulamanın kaldırılması öneriliyor. Ancak uygulama cihazlarınıza indirmenin ardından ana ekranda kaydolabilir. Böylelikle akıllı cihazınızda tam temizlik yapmak için ayarlardan uygulamalar bölümüne gitmeniz gerekir. Bu ayar, akıllı cep telefon modeline bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Buna göre ise kendi akıllı cihazınızın ayarlarına giderek kötü amaçlı bu yazılımı telefon ya da tabletinizden kaldırabilirsiniz. Fakat bu zararlı uygulamayı silmek tam olarak yeterli bir çözüm değildir. Bunun için ise pembe WhatsApp'ı silmenin ardından yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Uygulamayı akıllı cihazınızdan kaldırdıktan sonra normal olarak WhatsApp uygulamasına gidin ve Web/Masaüstü menüsünü bulun. Burada eğer var ise bilgisayar ya da akıllı cihazlara bağlı olan tüm hesapları kaldırın. Daha sonra ise yapabilirseniz tarayıcı önbelleğinizi de temizlemeniz önerilir. Tüm bu işlemlerin ardından WhatsApp’ı tekrardan masaüstü ya da web uygulamasına bağlayabilirsiniz.


WhatsApp gizlilik politika ihlali yüzünden Almanya'dan cezaWhatsApp gizlilik politika ihlali yüzünden Almanya'dan ceza
WhatsApp'a iOS'da güncelleme geldiWhatsApp'a iOS'da güncelleme geldi
Whatsapp arkaplan nasıl değiştirilir?Whatsapp arkaplan nasıl değiştirilir?

PAYLAŞ