PC sürümleri, konsol sürümlerine fark atan 10 oyun - Haberler - indir.com

PC sürümleri, konsol sürümlerine fark atan 10 oyun

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-04 05:23:05
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Yeni oyun döneminde piyasaya birçok yeni oyun konsolu sürüldü ve oyun kalitesi anlamında vaatlerde bulunuldu Fakat bazı oyunlar PC ve Mac'lerde oyunculara daha kaliteli bir deneyim sunuyor.

Bu yıl piyasaya sürülen birçok oyun konsolu oyuncularına oyun kalitesi anlamında vaatlerde bulunarak çıktılar. PC platformlarına göre oyunculara daha iyi bir oyun deneyimi sunma vaadini veren konsollar, bazı oyunlarda PC platformunun gerisinde kaldılar. PC'de konsollardan daha iyi olan 10 oyun şu şekilde;

  1. The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3 PC dışında PS 4 ve Xbox One platformları için piyasaya sürülmüştü. Oyun 3 platformda da aynı anda piyasaya sürüldü. Oyunun geliştiricileri tarafından yapılan açıklama da The Witcher 3'ün konsol versiyonlarının görsel açıdan PC'ye göre daha az etkileyici olduğunu söylenmişti. Konsol versiyonlarının yaratılmasının temel nedeninin ise yeterli bir bütçe sağlamak olduğu ifade edildi.

  1. Skyrim II

PC ile beraber Xbox 360 ve PS 3 platformlarında çıkan Skyrim, PC platformunda oyuncular en iyi deneyimi sunuyor. Oyunun Steam versiyonu Valve ve diğer geliştiriciler tarafından yaratılm geniş bir veritabanı seçeneğini de  sunuyor.

  1. Counter-Strike

Valve tarafından geliştirilen çok oyunculu Counter Strike, PC'de en çok oynanan oyunlardan birisi olmaya aday. Xbox ve Arcade'de de sunulmuş olsa da, bunların arasında en iyi deneyimi PC sunuyor.

  1. Dragon Age

Dragon Age, PC beraberinde, Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4 platformlarında da yerini aldı. Aksiyon oyunları arasında olan Dragon Age, PC'nin gelişmiş grafik teknolojilerini oyuncularına sunuyor.

  1. Battlefield 1

PC dışında, Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4 Halo platformları için de çıkışını gerçekleştirdi. Battlefield bundan önceki serilerinde de genelde PC platformlarında daha iyi grafiklere sahiptir. Aynı zamanda oyun içerisinde gerekli olan kontrol sistemi, PC platformunda daha kolay.

  1. Team Fortress

Xbox 360, PS3 platformlarında da yerini alan Team Fortress, PC'de daha iyi olan oyunlar arasında. Oyun piyasaya sunulduğunda PC platformları için ücretsiz yayınlanmıştı. PC sürümünün konsollardan daha iyi olmasıyla beraber ücretsiz olması da oyuncuları PC sürümüne itti.

  1. Portal

Xbox 360, PS3 platformlarıyla beraber PC sürümü de çıkan Portal, PC sürümünde oyunculara daha iyi bir deneyim sundu. Steam Workshop üzerinden kullanıcıların yarattığı içeriklerde PC sürümünün daha iyi olmasını sağladı.

  1. Minecraft

Minecraft oyuncular tarafından büyük ilgiyle karşılanan oyunlardan birisiydi. Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4, iOS, Android platformlarında da oyuncularla buluşan oyun, ilk olarak PC aracılığıyla çıkmıştı. Bazı arayüz ve modların diğer platformlarda olmaması, PC'yi öne geçiren etkenlerden birisi oldu.

  1. Grand Theft Auto V

Yıllardır popülerliğini yitirmeyen GTA, Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4 platformları için yayınlanmıştı. GTA'nın  PC sürümünde, grafiklerin daha iyi olduğu, oyun dünyasının ortak görüşüydü. Teknik anlamda da, PC konsollardan önde olmayı başardı.

  1. Hearthstone

Blizzard'ın Hearthstone'u, iPad, iPhone, Android tabletlerde yerini almıştı. Oyun ilk çıkışında büyük ilgi toplayınca, yeni içerik ve özellikler oyuna eklendi. Oyunun PC versiyonu, oynanış şekli ve işlevselliği açısından daha başarılı oldu.

 

 





PAYLAŞ