Pazarda Samsung ve Apple Rekabeti Kızışıyor - Haberler - indir.com

Pazarda Samsung ve Apple Rekabeti Kızışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-11 17:00:32
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarının en köklü iki şirketi olan Samsung ve Apple arasındaki sıkı rekabet tüm hızıyla devam ediyor. 2017 yılının ilk yarısını geride bırakmamız ile beraber şirketlerin telefon satışlarına dair birçok veri ve istatistikte açıklanmıştı. Bu süreç kapsamında Samsung'un itibar kaybı kurtarılmaya gayret gösterilirken Apple cephesinde ise Pazar payı genişletilmeye ve şirket büyümeye devam etti. Bir süre önce yaptığımız haber ile sizlere 2017 yılının ikinci çeyreği ile beraber en fazla satan akıllı telefonları listelemiştik. Bu veriler kapsamında Güney Koreli şirket Samsung adını zirveye yazdırırken, sadece 2017'nin ikinci çeyreği ile beraber 79.5 milyon adet cihaz satıldığı ifade edilmişti.

Lider şirket Samsung'un hemen arkasında ise 41 milyonluk cihaz satışı ise dev rakip Apple yer aldı. Bu en fazla cihaz satış listesinin ilk beşlinin devamı ise Huawei, OPPO ve Xiaomi olarak listelendi. Paylaşılan son bilgiler ve veriler ile beraber ise Amerika'da bulunan akıllı telefon pazarı hakkında net bilgiler elde edildi. Bu veriler kapsamında ise söyleyebiliriz ki telefon pazarında artan rekabet Apple ve Samsung arasında bir hayli kızışmaya başladı. Amerika pazarının detaylarına göre Samsung'un Pazar payı yüzde 36.2 seviyesinde açıklanıyor.

Teknoloji devi geçtiğiz çeyrekte ise Pazar payı yüzde 32.9 seviyelerindeydi. Bu noktada üç aylık bir dönemde yüzde 3'lük bir artış elde edildiğini görüyoruz. Bu yükselişin ise Galaxy S8 modeli çıkışı ile olduğu düşünülüyor. Apple ise Pazar payını yüzde 34 seviyelerine yükseltmiş durumda. İki teknoloji devi şirketlerin toplam Pazar payı ise yüzde 70'i aşıyor durumda.





PAYLAŞ