PayPal, kripto para cüzdan desteği sunacak - Haberler - indir.com

PayPal, kripto para cüzdan desteği sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-28 10:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Ülkemizin en çok kullanılan kripto para hizmetlerinden biri olan Paypal önemli bir yeniliğe imza atıyor.

Kripto para borsasına olan ilgi artışı, bu alanda hizmet veren platformlarında daha işlevsel hale gelmesini sağlıyor. Ülkemizin en çok kullanılan kripto para uygulamalarından olan PayPal, kullanıcıların artık kirpto paraları üçüncü taraf cüzdanlarına çekebileceklerini açıkladı.

Kripto güvenlik şirketi Curv, PayPal tarafından satın alındıKripto güvenlik şirketi Curv, PayPal tarafından satın alındı

Bugüne dek PayPal, kullanıcılarının platformda yalnızca kripto varlıkları alıp satmalarına olanak sağlıyordu ama şirket bu yenilikle birlikte kullanıcılarına daha özgür bir alan tanıyor.

Paypal CEO'su Kripto paralar hakkında açıklama yaptı

PayPal’ın blockchain ve kripto para birimlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Jose Fernandez da Ponte, yaptığı açıklamada tüm süreci açık hale getirmeye önem verdiklerini şu sözlerle ifade etti;

“Süreci mümkün olduğunca açık hale getirmek istiyoruz. Kullanıcılarımıza özgürlük alanı açıyoruz ve daha fazla seçenek sunmak istiyoruz.”

Ayrıca PayPal’ın kullanıcılarına kripto alanında daha fazla özgürlük sunmak istediklerini belirten Ponte, “kullanıcılarımız platformdan edindikleri kriptoları istedikleri yere götürebilmelidir” dedi.

PayPal’ın yenilik hamlesinin bir satın alma dalgasını teşvik edeceği değerlendiriliyor. Ancak bununla birlikte yeni özelliğin platforma ne zaman entegre edileceğine dair hiçbir açıklama da yapılmadı. PayPal’ın yeni özellikler yayımlama noktasında geçmişteki uygulama çizelgesini dikkate alacak olursak entegrasyon süreceğinin birkaç hafta sürebileceğini söyleyebiliriz. Zira PayPal’ın geçtiğimiz dönemlerde ilk kripto desteği açıklamasının ardından kullanıcıları için bu süreci başlatması iki ay almıştı.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta şirket hakkında bazı iddialar gündeme gelmiş ve PayPal’ın bir stablecoin piyasaya süreceğine dair söylentiler kulislerle dolaşmaya başlamıştı. Özellik hakkında yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta kafaları karıştıran bu söylentilere de açıklık getiren Ponte, şirketin böyle bir konuyu düşünmesi için henüz erken olduğunu ama ilerleyen dönemlerde kripto paralar ile ilgili hizmetler sunmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 


Paypal ile kripto para ödemeleri yapılabilecekPaypal ile kripto para ödemeleri yapılabilecek
Paypal CEO'su Kripto paralar hakkında açıklama yaptıPaypal CEO'su Kripto paralar hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ