Paycell ile kripto para alıp satılabilecek - Haberler - indir.com

Paycell ile kripto para alıp satılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-23 20:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Turkcell’ın sahip olduğu mobil uygulama Paycell, kripto para alım satım hizmeti vermeye başladı. Kullanıcılar, uygulamanın son sürümünde yer alan “Dijital Varlık Al/Sat” menüsü ile beraber artık kripto para alım ve satımı yapabilecekler. Yaşanan bu gelişme özellikle ülkemizde yer alan kripto para yatırımcıları için oldukça önemli oluyor. Kripto para dünyası şu sıralarda hareketli günler geçirmeye devam ediyor. Kripto birimlerden olan Ripple ile SEC davası ve Bitcoin’de yaşanan sert düşüş ile beraber yatırımcılar bir hayli mutsuz dönemler geçiriyorlar. Türkiye’de de konu hakkında önemli bir atılım geldi ve bu gelişme ile beraber Turkcell’in mobil uygulaması olan Paycell, kripto para alım satım işlemine izin vermeye başladı.

Henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, bu hamle ile beraber devlet, kripto para alım satımına resmi bir imkan tanımış oldu. Bu gelişmenin etkisi ise ilerleyen günlerde daha net bir şekilde anlaşılacaktır.

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell hisselerini satın alıyorTürkiye Varlık Fonu, Turkcell hisselerini satın alıyor

Paycell’e kripto para desteği geldi

Devletin kripto para alım satımına imkan tanımasının sebebi olarak Turkcell’in Türkiye Varlık Fonu’na bağlı olması diyebiliriz. Şirketin halka arz edilmiş bölümü sayılmaz ise en büyük ortağın yüzde 26 ile Türkiye Varlık Fonu olduğu açıkça gözüküyor. Bu hamle ile beraber kullanıcılar Türkiye’de veya global olarak hizmet veren borsaları kullanmaya ihtiyaç duymadan Paycell üzerinden kripto para alıp satabilecekler. Yukarıdaki görüntülere göre uygulamaya “Dijital Varlık Al/Sat” adlı yeni bir menü geldiği gözüküyor. Bu menü üzerinden BTC, ETH, XLM, BCH ve LTC adlarına sahip kripto para birimlerinin satın alındığı gözüküyor.

Yaşanan bu durum ile beraber yeni yatırımcıların kripto para yatırımı yapması Paycell üzerinden sağlanabilir olacak. İlerleyen dönemlerde ise bu kripto para işlemlerinin daha da gelişmesi bekleniyor.


Turkcell yeni siber güvenlik servisi Bozok'u duyurduTurkcell yeni siber güvenlik servisi Bozok'u duyurdu
Turkcell Superbox rakip geldi: Vodafone RedBoxTurkcell Superbox rakip geldi: Vodafone RedBox

PAYLAŞ